Eemeli Akolan edustama Suomi taistelee Maailmankisojen kultamitalista Yhdysvalloissa – mukaan mahtui vain neljä puolustajaa

Suomi ei ole vielä kertaakaan voittanut salibandykultaa Maailmankisoissa, joissa laji on nähty tätä ennen kahdesti.

Tampereen Classicin paidassa pelaava porilaislähtöinen pakki Eemeli Akola on vahvistamassa asemaansa Suomen miesten salibandymaajoukkueessa, jossa on toistaiseksi kirjauttanut kolme syöttöpistettä.

4.7. 14:02

Porilaislähtöinen salibandypuolustaja Eemeli Akola mahtuu harvinaiseen sakkiin, sillä hän on yksi Suomen neljästä puolustajasta tämänkertaisten Maailmankisojen (The World Games) salibandyturnauksessa.

Tamperelaista Classicia edustava Akola, joka täytti viime torstaina 23 vuotta, on joukkueen kokemattomin nimi yhdessä TPS-maalivahti Oskari Fäldenin kanssa, sillä kumpikin on tähän mennessä nähty vasta seitsemän kertaa Suomen paidassa miesten maajoukkueessa.

Kokenein kettu on Akolan seurakaveri Eemeli Salin, 32, jolla on takanaan jo 92 maaottelua. Myös 80 maaottelun Nico Salo, niin ikään Classicin pelaaja, kuuluu joukkueen konkareihin.

Ruotsilla mahdollisuus ”hattutemppuun”

Maailmankisoissa kamppaillaan sellaisissa urheilulajeissa, jotka eivät kuulu olympialaisten valikoimaan. Salibandy, joka on nähty Maailmankisoissa kahdesti (1997 ja 2017), on yksi niistä.

Suomi otti ensimmäisellä kerralla hopeaa ja toisella pronssia, kun kulta on mennyt kahdesti Ruotsiin. Sveitsillä on Suomen tavoin yksi hopea ja yksi pronssi Maailmankisojen salibandykarkeloista.

Turnaus on tuima, sillä sen lohko-ottelut pelataan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, ja välierät nähdään heti maanantaina ja mitalipelit tiistaina.

Suomi kohtaa omassa lohkossaan Kanadan, Tshekin ja Yhdysvallat. Toisen lohkon muodostavat Ruotsi, Sveitsi, Latvia ja Thaimaa.

Yhdysvallat pääsi automaattisesti turnaukseen mukaan kisojen järjestäjämaana, kun taas muut paikat menivät viime MM-kisojen viiden kärjelle sekä Amerikan mantereen ja Aasia-Oseanian alueen parhaimmille maille.

Otteluissa sovelletaan salibandyyn ujutettavaa uutta peliaikaa, joka koostuu kolmesta 15-minuuttisesta erästä. Kokoonpanoon sai nimetä vain 14 pelaajaa, minkä takia Suomenkin joukkueessa on vain neljä puolustajaa ja kahdeksan hyökkääjää kahden maalivahdin lisäksi.

Turnaus pelataan Alabaman osavaltiossa sijaitsevassa Birminghamin kaupungissa.

Kansainvälinen salibandyliitto näyttää kaikki turnauksen pelit suorana lähetyksenä Youtube-kanavallaan. Otteluohjelman löydät alta.

Ohjelma

World Games

Suomen ottelut ja jatko-ottelut (ajat Suomen aikaa):

Pe 8.7. Klo 20.00 Suomi–Kanada

La 9.7. Klo 20.00 Suomi–Tšekki

Ma 11.7. klo 02.00 Yhdysvallat–Suomi

Ma 11.7. klo 17.30 Välierä A1–B2

Ma 11.7. klo 20.15 Välierä B1–A2

Ti 12.7. klo 18.00 Pronssiottelu

Ti 12.7. klo 20.45 Loppuottelu

Lähde: Salibandyliitto

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut