Heliövaara ja Glasspool kehittivät Wimbledonissa trillerin, josta jäi loppuhuipennus puuttumaan: ”Tappion harmitusta se ei poista”

Sijoitettu kroatialaispari vei voiton viidennessä erässä.

Lloyd Glasspooliin ja Harri Heliövaaran turnaus Wimbledonissa päättyi kolmannelle kierrokselle.

3.7. 19:48

Lontoo

Suomen Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool latasivat jännityskertoimet kattoon asti Wimbledonin nelinpelin kolmannella kierroksella.

Suomalais-brittiläinen kaksikko nousi 0–2-erätappiolta kamppailemaan voitosta kakkoseksi sijoitettuja Kroatian Nikola Mektićiä ja Mate Pavičia vastaan.

Lopulta viidennessä erässä Heliövaara hävisi kahdesti syöttönsä, ja ottelun tulos kirjattiin 6–4, 7–6 (8–6), 4–6, 2–6, 6–3. Kello ehti tikittää vähän matkaa neljättä tuntia.

”Kova taistelu on ihan hyvä kuvaus. Vastustajat pelasivat todella hyvin alussa ja siinä mielessä he ansaitsivat johtonsa”, Heliövaara sanoi hetkeä ennen kiiruhtamistaan lentokentälle.

”Päällimmäisenä jäävät mieleen tosi hyvät kolmas ja neljäs erä. Viides kyllä harmittaa, mutta totta kai vastustajat kokosivat hienosti itsensä ja palauttivat syöttöjä hyvin.”

”Jos oman syötön laatu olisi ollut pikkuisen parempi, ehkä niin hyviä palautuksia ei olisi tullut.”

Heliövaara harmitteli, että heillä oli hyvä momentum, kun he pystyivät viidennessä erässä kuittaamaan vastamurron ja ottamaan Pavićin syötön.

Tappiosta parille Mektić ja Pavić ei kannata purskahtaa itkuun, niin timanttisen kova yhdistelmä he ovat.

Kroatialaiset etenivät Wimbledonin puolivälieriin, mutta se on tuttua heille. He voittivat Lontoon kuuluisilla nurmikentillä mestaruuden ja puolustavat titteliä.

Mektićin ja Pavićin tilastot nurmikentillä hakevat vertaistaan ainutlaatuisuudessaan. He ottivat kukistaessaan Heliövaaran ja Glasspoolin peräti 25. peräkkäinen voittonsa nurmikentillä.

Pitkä voittojen sarja käynnistyi viime vuonna Eastbournen ja Wimbledonin turnausvoitolla. Siitä tuli kymmenen ottelun pohja, joka sai jatkoa tänä vuonna ensin Stuttgartissa, sitten perinteikkäässä Queen’s Clubin turnauksessa, uudelleen Eastbournessa ja nyt kulkee edelleen Wimbledonissa.

Mahtava sarja. Ja kun tähän lisätään vielä viime vuoden olympiakulta, eivät heidän saavutuksensa olla paljon parempia. Tokiossa tosin pelattiin kovilla alustoilla, joten ne ottelut eivät kuuluu 25 voiton sarjaan.

”Me olemme näistä otteluista olleet kolme kertaa kentän toisella puolella ja joka kerta todella lähellä voittoa. Tappion harmitusta se ei poista, mutta kertoo, että kohtuullisen hyvin pystymme tuon tason paria vastaan pelaamaan”, Heliövaara summasi.

”Pienen pieni asia ottaa steppi voiton puolelle, mutta ei se kaukana ole.”

Kroatialaisesta parista näki, että he ovat tottuneet voittamaan. Kaksikko ei häkeltynyt millään lailla, vaikka Heliövaara ja Glasspool kuittasivat vastamurron viidennessä erässä.

Varsinkin Mektić oli taitavan varma löytämään sijoituksilleen tyhjät aukot kentältä. Hän pelasi eleettömästi, mutta tehokkaasti.

Pavićin syöttö takkuili ajoittain, muttei ongelmaksi asti. Vasenkätisenä hänen lähettämänsä syötöt olivat aina hankalia ruutuun osuessaan.

”He pelaavat kovalla itseluottamuksella, eikä heillä paljon päätä huimaa edes viidennessä erässä. Se suotakoon heille. He ovat hyviä pelaajia.”

Heliövaara saa hengähtää muutaman päivän kotonaan perheen parissa, kunnes viikon päästä käynnistyy Båstadin massakenttäturnaus.

Ruotsin vauhdikkaassa kesäkaupungissa Heliövaara pelaa yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa.

Båstadin jälkeen Heliövaara lyöttäytyy taas kimppaan Glasspoolin kanssa Hampurissa.

Näiden turnauksien jälkeen odottaa Pohjois-Amerikan kiertue tiukalla ohjelmalla: Washington, Montreal, Cincinnati, Winston-Salem ja päätteeksi US Open New Yorkissa.

Montreal ja Cincinnati ovat ATP-1000-turnauksia eli niin sanottuja masterseja, jotka rankataan suurimmiksi juuri grand slamien alapuolelle.

”Hieno reissu, kun pääsee masters-1000 -kisoihin mukaan. Ne ovat niitä isoja kisoja, joissa haluan olla. Niissä ovat isoimmat pisteet ja isoimmat rahat”, Heliövaara sanoi.

Wimbledonin grand slam -turnaus ei tuottanut ATP-pisteitä, mutta palkintorahaa Heliövaara ja Glasspool saivat 33 000 puntaa eli noin 35 000 euroa jaettavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut