Haastepyöräilyssä poljettiin yli miljoona kilometriä – Karviassa ja Huittisissa kovat luvut asukasta kohti

Kaikissa kolmessa sarjassa voitto tuli Satakuntaan.

Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina.

2.7. 17:57

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun järjestämä perinteinen Haastepyöräily poljettiin jälleen vapusta juhannukseen.

Kampanjassa oli mukana kaikkiaan 41 kuntaa Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueilta. Haastepyöräilyssä kirjattiin yhteensä 1 083 155 pyöräilykilometriä.

Kunnat kilpailivat kolmessa eri sarjassa, joissa tulokset ja sijoituksen määräsivät poljetut kilometrit suhteutettuna asukaslukuun.

Kaikkien kolmen sarjan voitto tuli Satakuntaan. Alle 5 000 asukaan kunnista ykkönen oli Karvia (21 kilomteriä/asukas), yli 5 000 asukkaan kunnista eniten poljettiin Huittisissa (18,16) ja yli 10 000 asukkaan kuntien voittaja oli Eura (3,94).

Karvia oli ainoa kunta, jossa kertyi yli 20 kilometriä asukasta kohti. Kova oli myös Huittisten kilometrimäärä 18,16 kilpailijoihin verrattuna, sillä sarjassa toiseksi tulleessa Harjavallassa kirjattiin 7,75 kilometriä asukasta kohti.

Huittisten kokonaiskilometrimäärä 179 221 oli myös isot kunnat mukaan lukien omaa luokkaansa. Neljä kertaa Huittista suurempi Rauma sai yhteensä kasaan 81 114 kilometriä ja yli kahdeksan kertaa suuremman Porin kokonaiskilometrimäärä oli 59 068.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut