Venäjällä vangittuna olevan koripallo­tähden Brittney Grinerin oikeuden­käynti alkoi – saapui paikalle käsi­raudoissa

Griner on ollut vangittuna yli neljä kuukautta huumaus­aine­rikoksesta syytettynä.

Brittney Grinerin oikeudenkäynti alkoi perjantaina.

1.7. 14:22

Venäjällä vangittuna olevan yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin oikeudenkäynti alkoi perjantaina Moskovassa.

Maailman parhaisiin naiskoripalloilijoihin lukeutuva Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita.

Yhdysvaltalaispelaajaa uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio huumeiden salakuljettamisesta.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan kyse on väärin perustein vangitsemisesta. Yhdysvalloissa uskotaan, että Grineria halutaan Venäjällä käyttää poliittisena pelinappulana neuvotteluissa, esimerkiksi vankien vaihdossa Yhdysvaltojen kanssa.

Griner saapui perjantaina oikeuden eteen Jimi Hendrix -t-paidassa ja käsiraudoissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Kuvaaminen oli kielletty oikeussalissa.

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov on kieltänyt, että Grineria käytettäisiin poliittisena pelinappulana.

”Toimin vain tiedossa olevien faktojen pohjalta, ja faktat näyttävät, että urheilijalla oli hallussaan kiellettyjä huumausaineita. Venäjän laissa on määritelty rangaistukset tällaisista rikoksista, mutta vain tuomioistuin voi langettaa rangaistuksen”, Peskov totesi Reutersin mukaan.

Grineriä pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista.

Hän on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa, kaksi MM-kultaa, WNBA:n mestaruuden ja yliopistosarja NCAA:n mestaruuden.

Griner on edustanut koko uransa WNBA-liigassa Phoenixia ja harjoituskaudella hän on pelannut useina vuosina Venäjällä UMMC Jekaterinburgin riveissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut