Jo noin 60 vuotta vapaaehtoistyötä uinnin parissa tehnyt porilainen Heli Paalosalo sai hienon kunnianosoituksen

Paalosalo on valmentanut myös Matti Mattssonia.

Porin uimaseuran puheenjohtajana toiminut Heli Paalosalo (vasemmalla) on ollut pitkällä urallaan myös Matti Mattssonin valmentajana. Hän sai kunnianosoituksen pitkästä vapaaehtoistyöstään. Nykyään Mattssonin valmentajana toimii Eetu Karvonen.

1.7. 12:49

Porilainen uintivalmentaja Heli Paalosalo on saanut Alfred Kordelinin säätiön Lasten ja nuorten valmentajapalkinnon ansiokkaasta ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä valmennuksen parissa. Palkinto myönnettiin hänelle säätiön Urheilun Tuki -rahastosta ja se on suuruudeltaan 2 000 euroa. Palkinto ojennettiin hänelle Tampereella järjestetyissä SM-uinneissa.

Sitä olivat luovuttamassa Suomen Valmentajien hallituksen jäsen Pekka Rindell, Uimaliiton toiminnanjohtaja Tony Kilponen ja Uimaliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö sekä Suomen Uintivalmentajayhdistyksen varapuheenjohtaja Tommi Pulkkinen.

"Helillä on todella pitkä ja ansiokas ura uinnin ohjaus ja -valmennustyöstä. Hän on oiva esimerkki kaikille uintilajien ja myös muiden urheilulajien ohjaajille ja valmentajille, kuinka lajissa voidaan, kirjaimellisesti, olla mukana koko elämän ajan. Uinti on saanut Heliltä paljon, ja uskon, että myös uinti on antanut Helille paljon. Suomen Uimaliitto ja Uintivalmentajayhdistys onnittelee Heliä tästä hienosta huomionosoituksesta", Pulkkinen sanoo uimaliiton tiedotteessa.

Porin Uimaseurassa toimiva Paalosalo, 84, tunnetaan muun muassa yhtenä Matti Mattssonin junioriajan valmentajana. Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä uinnin parissa jo uskomattoman 60 vuoden ajan. Valmentamisen lisäksi Paalosalo on toiminut muun muassa Porin Uimaseuran puheenjohtajana ja sihteerinä.

Mattsson jakaa kiitosta valmentajalle, joka jaksoi kannustaa nuorta lupausta vaikeinakin aikoina.

"Heli valmensi minua muistaakseni ikävuodet 12–15. Hän oli vaativa ja määrätietoinen valmentaja. Hän tosiaan antoi kyllä kaikkensa valmennukselle", Mattsson kertoo Olympiakomitean jutussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut