Porissa vaikuttanut olympiamitalisti ja entinen kansanedustaja Eeles Landström on kuollut

Rosenlewin Urheilijat -38:n riveissä urheillut ja porilaiskonsernissa työskennellyt Eeles Landström voitti pronssia Rooman olympialaisissa vuonna 1960.

Eeles Landström kuvattuna hänen kotonaan Pähkinärinteessä viime vuonna.

29.6. 14:37

Seiväshypyn olympiamitalisti ja entinen kansanedustaja Eeles Landström on kuollut 90-vuotiaana. Hän menehtyi keskiviikkona aamuyöstä.

Landström ylsi pronssille Rooman olympialaisissa vuonna 1960. Hänen urheilusaavutuksiinsa kuuluivat myös muun muassa Euroopan mestaruudet 1954 ja 1958.

Liberaalisen kansanpuolueen kansanedustajana Landström oli 1966–1972. Landström työskenteli myös useissa johtotehtävissä, kuten Yleisradion apulaisjohtajana.

Viialassa syntynyt Landström edusti urheilu-urallaan porilaista tehdasseuraa Rosenlewin Urheilijat -38:aa. Hän myös työskenteli Porissa Rosenlewin konsernissa sosiaalipäällikkönä.

Politiikassa Landström valittiin Liberaalisen Kansanpuolueen riveistä eduskuntaan vuonna 1966. Hän oli myös Porin kaupunginvaltuuston jäsen.

Landström osallistui kolmiin kesäolympialaisiin. Helsingin vuoden 1952 olympialaisissa hän kilpaili kymmenottelussa ja sijoittui 14:nneksi. Neljä vuotta myöhemmin hän oli Melbournen kisoissa seiväshypyssä seitsemäs.

Roomassa Landströmin kaulaan ripustettiin pronssimitali. Se oli Suomen ainoa yleisurheilumitali Rooman olympialaisissa.

Landström oli huippuaikansa suurimpia yleisurheilutähtiä Suomessa. Euroopan ennätyksen hän hyppäsi kolmesti. Suomen mestaruuden Landström voitti kahdeksan kertaa.

Eeles Landströmin kuoleman vahvisti STT:lle hänen veljensä Esa Landström.

Eeles Landströmin 90-vuotishaastattelu tammikuulta 2022:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut