Lewis Hamilton reagoi Nelson Piquet'n tekemään rasistiseen kommenttiin – ”Olen ollut näiden asenteiden ympäröimänä koko elämäni ajan”

Brasilialainen Piquet puhui Hamiltonista rasistisella termillä podcastissa.

Nelson Piquet (oikealla) kommentoi rasistisesti Lewis Hamiltonia (vasemmalla). Kuvassa keskellä on Jean Alesi.

28.6. 19:56

Lontoo

Formula ykkösten MM-sarjan brittitähti Lewis Hamilton reagoi takavuosien mestarikuljettajan Nelson Piquet'n tekemään rasistiseen solvaukseen ja vaati toimia rasismin kitkemiseksi. Brasilialainen Piquet, 69, puhui Hamiltonista rasistisella termillä, kun hän keskusteli podcastissa Mercedes-kuskin ja Red Bullin Max Verstappenin välisestä kolarista viime vuoden Britannian gp:ssä.

”Tämä on enemmän kuin kieltä. Näiden arkaaisten ajattelutapojen on muututtava, eikä niillä ole paikkaa meidän urheilussamme”, seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton kirjoitti tiistaina Twitterissä.

”Olen ollut näiden asenteiden ympäröimänä ja maalitauluna koko elämäni ajan. Ihmisillä on ollut runsaasti aikaa oppia. On tullut aika toimia.”

F1-sarjan ainoa tummaihoinen kuljettaja Hamilton on puhunut uransa aikana muun muassa urheilun monimuotoisuuden, seksuaalivähemmistöjen ja ympäristöasioiden puolesta. Brittikuljettaja kirjoitti myös erillisen tviitin portugalin kielellä.

”Keskitytään ajattelutavan muuttamiseen”, Hamilton painotti.

F1 ja Kansainvälinen autoliitto FIA tuomitsivat Piquet'n kommentit aiemmin tiistaina.

”Syrjivää tai rasistista kielenkäyttöä ei voida hyväksyä missään muodossa, eikä sillä ole sijaa yhteiskunnassamme. Lewis on lajillemme uskomaton lähettiläs ja hän ansaitsee kunnioituksen”, F1 kertoi lausunnossaan.

Piquet voitti formula ykkösten maailmanmestaruuden vuosina 1981, 1983 ja 1987. Hänen tyttärensä Kelly Piquet seurustelee Verstappenin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut