Julia Valtanen onnistui Oulussa, mutta voittoon olisi vaadittu yli 60-metrinen

Rauman Urheilijoiden keihäänheittäjä Julia Valtanen kykeni kauden parhaimpaan tulokseensa sunnuntaina.

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen jysäytti kauden kärkituloksensa sunnuntaina.

26.6. 16:32

Oulussa pelattiin todellista senttipeliä, kun naiskeihäänheittäjät ottivat toisistaan mittaa Valkean Kaupungin Kisat -nimisessä rankingkilpailussa sunnuntaina.

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen näet sinetöi kakkossijansa tuloksella 57,10. Se jätti kotiyleisönsä edessä heittäneen Oulun Pyrinnön Anni-Linnea Alasen (57,09) vain yhdellä sentillä kolmospallille.

Kumpikin ylsi Oulussa kauden parhaimpaansa, eikä Valtanen, 21, jäänyt kovin kauas ennätyksestäänkään (57,91). 19-vuotias Alanen on puolestaan saanut keihäänsä parhaimmillaan 59,52 metriin.

Voitto sen sijaan oli varsin kaukana, sillä sen nappasi nimiinsä Turun Urheiluliiton Sanne Erkkola, joka jysäytti ennätyksensä uuteen uskoon heittämällä keihään 60,18 metriin. Erkkolan aiempi ennätys oli 59,61 metriä, joten hän rikkoi nyt ensi kertaa 60 metrin rajan.

Kotimaan kaikkien aikojen naisheittäjien listalla Erkkolan sijoitus ei kuitenkaan parantunut vaan pysyi kymmenentenä. Lähimpänä on Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen, jonka ennätys on 60,56 vuodelta 2013.

Suomen ennätys on Noormarkun Nopsan Paula Tarvaisen (o.s. Huhtaniemi) 64,90 vuodelta 2003.

Myös miesten keihäskisassa nähtiin lupaava henkilökohtainen ennätys, kun Limingan Niittomiesten Toni Keränen otti Oulussa voiton 82,89-metrisellään.

Keräsen, 24, aiempi ennätys oli 82,10 vain kahdeksan päivän takaa.

Keräsen jälkeen toiseksi sijoittui Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela (80,93) ja kolmanneksi Kuopion Reippaan Taneli Juutinen (74,85). Heistäkin molemmat teki kauden kärkituloksensa.

Kankaanpään seudun Leiskun keihäänheittäjä Teemu Narvi ei kilpaillut Oulussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut