Olaus Alinen saattaa päättää yliopistonsa jo heinäkuussa tai elokuussa – netistä löytyy myös sivusto, joka laskee todennäköisyyksiä porilaisen valinnalle

Olaus Alinen kiertää tällä hetkellä tutustumassa eri yliopistoihin ja häntä yritetään vakuuttaa monella eri tavalla.

Olaus Alisen yliopistovalinta herättää mielenkiintoa Yhdysvalloissa ja nuorta miestä yritetään vakuuttaa monelta suunnalta.

25.6. 12:00

Porilaisella Olaus Alisella on pian edessään hänen amerikkalaisen jalkapallouransa kannalta poikkeuksellisen merkittävä päätös. Hänen pitää valita yliopistonsa ja samalla se joukkue, jossa hän tulee erittäin tärkeällä yliopistourallaan pelaamaan.

Peräti 46 jenkkifutiksen huippuyliopistoa ilmoittautui kisaan Alisesta. Hän kiertää parhaillaan perheineen viittä loppusuoralle valitsemaansa yliopistoa ja nuori mies elää täysillä amerikkalaisen lukiourheilijan unelmaa. Alista kohdellaan kuin tähteä.

Alinen pelaa tällä hetkellä Connecticutissa sijaitsevan yksityiskoulun, Loomis Chaffeen -joukkueessa. Alinen on päässyt antamaan Connecticutissa näyttöjä lajin emämaan pelaajatarkkailijoille. Hänet noteerattiin neljän tähden pelaajaksi (maksimi 5) pelipaikallaan ja koko Yhdysvalloissa hän on 15 parhaan joukossa omassa ikäluokassaan.

46 virallisen stipenditarjouksen tehneen yliopiston joukosta Alinen valitsi keväällä loppusuoralle neljä yliopistoa. Ne ovat Alabama, Miami, Georgia ja Ohio State. Kesän alussa listaa täydennettiin vielä Oregonilla.

Alisen kiertäessä vaihtoehtopaikoissaan, on jokaisella yliopistolla mahdollisuus vakuuttaa pelaaja siitä, miksi juuri heidän ohjelmansa tarjoaisi suomalaiselle parhaan polun eteenpäin. Alisen sosiaalisen median tilien perusteella meno ja puitteet suuressa maailmassa ovat todella näyttäviä.

”Päivämäärää en ole lyönyt lukkoon ja julkistan sen kyllä heti kun tiedän. Mahdollisesti päätös tapahtuu heinä/elokuun aikana, mutta en ole täysin varma olenko valmis vielä niin nopeasti”, Alinen sanoo Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tiedotteessa.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy myös sivusto, joka ennustaa Alisen valintaa. Sen mukaan Alisen valinta on melkein 65 prosentin todennäköisyydellä Alabaman yliopisto, joka on tasoltaan Yhdysvaltojen huippua. Ohio State saa noin 26 prosentin mahdollisuuden. Muille yliopistoille ei algoritmien mukaan suuria mahdollisuuksia ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut