Iivo Niskanen aloittaa uuden uran juhannuksena: ”En tiedä, onko Esko millainen starttaamaan”

Iivo Niskanen tekee ensimmäisen starttinsa raviohjastajana Viremän juhannusraveissa. Hän suoritti aiemmin tänä vuonna ajolupakurssin.

Olympiavoittaja Iivo Niskanen kilpailee juhannuksena raviohjastajana.

21.6. 12:38

Hiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen kilpailee juhannuksena ensimmäistä kertaa raviohjastajana. Niskanen ohjastaa Vieremän ravien kolmannessa lähdössä E.V. Eskoa.

Niskanen suoritti aiemmin tänä vuonna ajolupakurssin, joka on edellytys raveissa ohjastamiselle.

”Siitä tulee ihan mielenkiintoinen lähtö. Hyvä lähtöpaikka tietysti, sillä kuutosnumero voltista ei ole kaikista vaikein. Siitä pystyy hyvin Kimmoa [Kärkkäinen] seurailemaan. Oikein kiva mennä ensimmäiseen starttiin”, Niskanen sanoi Hippoksen tiedotteessa.

E.V. Eskon kirjaimet E ja V tulevat Ponssen perustajasta Einari Vidgrenistä. E.V. Esko on kilpaillut 22 lähdössä ja voittanut niistä viisi.

Niskanen tapaa E.V. Eskon ensimmäisen kerran torstaina, kun hän käy ajamassa sillä hevosta valmentavan Matti Nisosen luona.

”En ole aiemmin päässyt Eskolla ajamaan, ja kun olen Vieremällä muutenkin juhannuksen vietossa, niin näppärää käydä tallilla pyörähtämässä, niin saa jonkinlaisen tuntuman hevoseen”; Niskanen sanoi.

Niskanen aikoo ajaa lähdössä niin kuin valmentaja näkee parhaaksi.

”En tiedä, onko Esko millainen starttaamaan, pitää katsoa, miten se lähtee liikkeelle. Sillä pystyy ajamaan monenlaisista asetelmista, eli se ei ole juoksupaikkariippuvainen. Semmoisen jonkinlaisen suunnitelman voisi torstaina luoda, että miettisi taktiikkaa ja lähtisi sitä toteuttamaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut