Porin Yleisurheilun 14-vuotias pikajuoksija Vilma Koski kellotti kovia aikoja Youth Athletics Gamesissa

Satakuntaan sateli useampiakin kultamitaleja yleisurheilun nuorten suurtapahtumassa viikonloppuna.

19.6. 22:55

Porin Yleisurheilun pikajuoksijalupaus Vilma Koski, 14, voitti ylivoimaisen kullan yleisurheilun nuorten kotimaisessa suurtapahtumassa Youth Athletics Gamesissa 100 metrillä lauantaina.

T14-sarjassa juossut Koski ylitti maaliviivan Lahdessa ajassa 12,40. Se nostaa hänet Suomen kaikkien aikojen listalla sijalle 17 tässä ikäluokassa.

Sadan metrin kaikkien aikojen kotimainen kärkiaika 14-vuotiaissa tytöissä on Nurmon Jymyä silloin edustaneen Johanna Mannisen 11,97. Se on ainoa alle 12 sekunnin aika kyseisellä listalla ja tehty vuonna 1994.

2000-luvulla Koskea nopeammin on tässä ikäluokassa juossut vain 12 urheilijaa ja tällä vuosikymmenellä vasta yksi.

Koski olisi voittanut lauantaisella ajallaan selvästi myös T15-sarjan kullan Youth Athletics Gamesissa, sillä sen sarjan paras oli Lapuan Virkiän Linnea Hirvelä ajalla 12,60. Tuulieroa ei juurikaan ollut.

Jussi Ihamäen valmentama Koski sai Youth Athletics Gamesissa kaulaansa myös toisen kultamitalin, jonka otti T14-sarjan 80 metrin aidoissa ajalla 11,62 sunnuntaina.

Vastatuulta oli peräti 3,1 metriä sekunnissa, mutta Koski nousee siitä huolimatta kyseisellä ajallaan Suomen kaikkien aikojen 14-vuotiaiden tyttöjen listalla kymmenenneksi.

Kärjessä on Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Seilonen, joka juoksi 11,33 vuonna 2018.

Kosken kultamitalien lisäksi satakuntalaisseuroihin tuli muitakin voittoja Youth Athletics Gamesissa.

Porin Yleisurheilusta kultaa juhlivat myös Iina Kause, Mila Mäkinen ja Matias Nieminen.

Kause voitti T12-sarjan kuulan (10,96 metriä), Mäkinen T12-sarjan moukarin (34,86 metriä) ja Nieminen P9-sarjan korkeushypyn (114 senttiä).

Muut kullat tulivat Nakkilan Viren riveihin, kun Onni Unkuri voitti P13-sarjan tuhannen metrin kävelyn (5.26,58) ja seuran T11-sarjan tyttöjen joukkue 60 metrin aitojen viestin.

Kultajoukkue koostui Ilona Rantalasta, Milja Anttilasta, Elsa Taimesta ja Neea Haapiosta ja ylitti maaliviivan ajassa 44,06.

Lisäksi satakuntalaisseuroihin tuli joukkuekultamitaleja sekä useita hopea- ja pronssimitaleja. Kaikki tulokset löytyvät tapahtumajärjestäjä Lahden Ahkeran kotisivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut