Golden State otti seurahistoriansa seitsemännen NBA-mestaruuden

Joukkue voitti liigan kuudennessa loppuottelussa Boston Celticsin pistein 103-90 ja vei ottelusarjan voitoin 4-2.

17.6. 11:30

STT, Boston/Helsinki

Golden State Warriors on voittanut koripalloliiga NBA:n mestaruuden.

Joukkue kaatoi liigan kuudennessa loppuottelussa Boston Celticsin pistein 103–90 ja vei ottelusarjan voitoin 4–2.

Mestaruus on Golden Staten seurahistorian seitsemäs.

Ottelun kovimmat pistesaldot tekivät Golden Staten Stephen Curry ja Bostonin Jaylen Brown, joista kumpikin upotti ottelun aikana 34 pistettä.

Curry upotti kaikkiaan 11:stä kolmosyrityksestään kuusi. Lisäksi hän teki seitsemän koriin johtanutta syöttöä ja kahmi seitsemän levypalloa, joka ikisen puolustuspäässä. Brown yritti kolmosta niin ikään 11 kertaa ja onnistui viidesti.

Golden State voitti levypallopelin 52 levypallolla, kun bostonilaiset puolestaan nappasivat 49 levypalloa. Eniten levypalloja kauhoi kuitenkin Bostonin Al Horford, jonka haaviin jäi yhteensä 14 levypalloa, joista kolme hyökkäyspäässä.

Golden State on vasta toinen vierasjoukkue, joka on onnistunut viemään pystin mukanaan Bostonin kotiparketilta. Edellisen kerran samassa onnistui Los Angeles Lakers vuonna 1985.

Boston on voittanut mestaruuden kaikkiaan ennätykselliset 17 kertaa, mutta viime voitosta on jo toistakymmentä vuotta. Edellisen kerran Boston nappasi liigamestaruuden vuonna 2008.

Golden State on sen sijaan ottanut tuoreen voiton myötä edellisen kymmenen vuoden aikana mestaruuden neljä kertaa. Edelliset kolme mestaruutta ovat vuosilta 2015, 2017 ja 2018.

Golden Staten Stephen Curry valittiin vastikään päättyneiden loppupelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Curry on saanut kaksi kertaa aiemmin runkosarjan MVP-palkinnon. Liigafinaalien arvokkaimman pelaajan tittelin hän sen sijaan sai nyt ensimmäistä kertaa.

Curry on pelannut NBA:n loppuotteluissa kaikkiaan seitsemän kertaa ja oli mukana varmistamassa myös seuran kolmea edellistä mestaruutta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut