Dior Addict teki hurjan voittojuoksun Porissa

Luvialainen Tiina Routalammi kertoi liikuttuneensa voitosta kotiradallaan.

Tiina Routalammin tuuletuksessa oli tunnetta, kun hänen ohjastamansa Dior Addict nousi voittoon loppukirissä.

16.6. 20:51

Pori

Porin torstai-illan Toto5-peli alkoi suosikki Dior Addictin hurjalla voittojuoksulla.

Luvialaisen Tiina Routalammin kasvattama, omistama ja valmentama 8-vuotias tamma starttasi amatööriohjastajille rajatussa lähdössä eturivin uloimmalta lähtöradalta. Routalammi pakitti lähtötohinoissa ajokkinsa porukan hännille, missä se oli vielä kierros maalista. Takasuoralla tamma nousi ulkoradoille ja kiri 20-aikaisessa lopetuksessa osin viidettä rataa pitkin varmaan kuluvan vuoden toiseen ja uran neljänteen täysosumaan. Voitoista kolme viimeisintä ovat valmentajan ohjastamia.

Routalammin mukaan kisan alkumetrit menivät plörinäksi.

"Oli pakko pakittaa porukan hännille. Vaikka olimme kaukana kärjestä vielä kierros maalista, luotin tamman loppukiriin. Tuntuu tosi hyvältä voittaa täällä kotiradalla. Meinasi tulla tippa silmiin."

Toto5-pelin kakkoskohteeseen saatiin pieni yllätys, kun voittoon ravasi nelossuosikki Jarmo Saarelan käskyttämä ylöjärveläisruuna Vinci Power.

Kylmäveristen ykkössarja oli suursuosikki Aatsin näytös. Jarmo Saarela haki ajokomennolla Aatsin pitävälle piikkipaikalle. Avauskierros lönkyteltiin 31-vauhtia. 22-aikaisessa lopetuksessa 12-vuotias ruoveteläisruuna piti varmaan voittoon kilometriajalla 1.27,0a/2100 metriä.

Ravien seitsemäs lähtö oli Satakunnan Kansan lähtö. Sen voitti johtavan rinnalla ravannut Olli Koivusen ohjastama ja Harri-isän valmentama Stardust Comery kilometriajalla 1.16,0a/2609 metriä.

Ravien avauslähdössä nähtiin Tuomo Ojanperän ohjastaman Karkki Rolsin näytös. Sastamalalaisen Matti Koskisen valmentama 6-vuotias tamma starttasi 40 metrin takamatkalta, mutta se ei tahtia haitannut. Kuluvan vuoden ja lyhyen uran neljäs voitto tuli kilometriajalla 1.32,1/2160 metriä. Startteja on takana vasta yhdeksän.

Matkalla kaksi kertaa laukannut Pertti Ketolan ohjastama porilaisen Ilkka Jahnssonin omistama ja valmentama 4-vuotias Harjan Coria oli toinen. Camrin jälkeläinen on aloittanut raviuransa hienosti. Sen neljä starttia ovat tuoneet voiton, kaksi kakkossijaa sekä nelossijan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut