HJK: Jair Silvan sopimus purettu, salasi tuomionsa 12-vuotiaan seksuaalisesta hyväksi­käytöstä

Jair Silva tuomittiin 12-vuotiaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo huhtikuussa 2021.

Jair Silvan sopimus HJK:n kanssa päättyi maanantaihin.

13.6. 21:23

Veikkausliigaseura HJK on purkanut sopimuksen brasilialaisen keskikenttäpelaajansa Jair Tavares Silvan kanssa hänen saamansa rikostuomion vuoksi. HJK kertoi asiasta tiedotteessa maanantai-iltana.

Iltalehti uutisoi aiemmin maanantaina, että Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikos tapahtui vuonna 2016, ja uhri oli tekohetkellä 12-vuotias. Uhri oli kertonut ikänsä Silvalle.

Silva sai tuomion tapahtuneesta käräjäoikeudessa jo 16. huhtikuuta 2021, mutta hän salasi sen seuralta neuvotellessaan sopimuksesta HJK:n kanssa kaudelle 2021.

HJK kertoi tiedotteessa kuulleensa Silvan tuomiosta vasta maanantaina. Välittömästi tämän jälkeen Silva poistettiin kokoonpanosta HJK:n Suomen Cupin ottelusta VPS:ää vastaan.

Iltalehden mukaan Silva tapasi uhrin jalkapallokentällä sosiaalisessa mediassa viestittelyn jälkeen. Hän pyysi uhria syrjemmälle tämän mukana olevista ystävistä ja kehui tätä kauniiksi.

Sen jälkeen hän suuteli uhria, yritti laskea tämän housuja ja kosketella uhria. Tilanne päättyi, kun uhrin ystävät kutsuivat häntä.

Silva sai rikoksesta seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion, minkä lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille 1 500 euroa korvauksia ja valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut