Iltalehti: HJK:n pelaajalle tuomio 12-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä

Jair Silva sai ehdollisen vankeustuomion vuonna 2016 tapahtuneesta rikoksesta.

Jair Silva (keskellä) on pelannut HJK:ssa vuodesta 2021 lähtien.

13.6. 19:45

Veikkausliigaseura HJK:n keskikenttäpelaaja Jair Tavares Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan tapahtumaketju sai alkunsa vuonna 2016, kun 12-vuotias uhri laittoi Silvalle viestiä sosiaalisessa mediassa.

Osapuolet sopivat tapaavansa ja menevänsä jalkapallokentälle pelaamaan yhdessä.

Uhrin mukaan Silva oli kehunut häntä kauniiksi. Sen jälkeen tämä oli yrittänyt laskea uhrin housuja ja kosketella häntä. Tilanne päättyi, kun uhrin paikalla olleet ystävät kutsuivat häntä.

Silva on myöntänyt suudelman, ja hänen mukaansa se tapahtui uhrin aloitteesta, Iltalehti kertoo. Hän kielsi seksuaalisen koskettelun ja sanoi sen sijaan koskeneensa uhrin vaatteita, koska hän piti niitä epäsopivina jalkapallon pelaamiseen.

Käräjäoikeuden mukaan Silvan menettely on ollut seksuaalista ja se on ollut omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä. Silva oli tietoinen siitä, että uhri oli tekohetkellä 12-vuotias, Iltalehti kertoo.

Silva sai rikoksesta seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion, minkä lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille 1 500 euroa korvauksia ja valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Silva valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän kuitenkin veti valituksensa pois ennen sen käsittelyä, joten käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

HJK pelaa tänään kello 18 alkaneessa Suomen Cupin ottelun VPS:ää vastaan. Vielä kolmen aikaan iltapäivällä Silva oli kokoonpanossa vaihtopenkillä, mutta nyt hänet on poistettu sieltä. HJK kertoi asiasta myös Twitterissä.

HJK:n miesten edustusjoukkueen operatiivinen johtaja Ville Wallén kertoi Iltalehdelle, että seura ei ollut tietoinen tuomiosta.

Silva on pelannut tällä kaudella 11 Veikkausliigan ottelussa, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja ollut kentällä lähes täydet minuutit.

Hän pelaa HJK:ssa toista kauttaan. Aiemmin Silva on pelannut Suomessa Ilveksessä ja AC Oulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut