Kamppailulajien kurinpitovaliokunta hylkäsi Jonna Hakkaraisen valituksen häirinnästä

13.6. 13:46

Helsinki

Kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta hylkäsi nyrkkeilijä Jonna Hakkaraisen tekemän ilmoituksen hänen kokemastaan epäasiallisesta käytöksestä.

Helsingin Sanomat kertoi kesäkuun alussa, että Hakkarainen oli tehnyt 24. tammikuuta Suomen urheilun eettiseen keskukseen Suekiin ilmoituksen entisen valmentajansa häntä kohtaan harjoittamasta häirinnästä, henkisestä väkivallasta, manipuloinnista, kontrolloinnista, uhkailusta ja huorittelusta. Tapaus siirtyi Suekista kamppailulajien yhteiseen kurinpitovaliokuntaan 28. tammikuuta, ja päätös julkistettiin maanantaina.

Kurinpitovaliokunta tutki tapauksessa sääntöjensä mukaisesti viikon sisällä ilmoituksen jättämisestä tapahtuneita asioita, jolloin Hakkarainen osallistui nyrkkeilykilpailuihin. Sinä aikana valmentaja ei rikkonut kurinpitomääräyksiä.

Kurinpitovaliokunnan sääntöjen mukaan yksityishenkilön ilmoitus on tehtävä viikon kuluessa rikkomuksesta tai siitä, kun se on tullut ilmi. Valiokunta ei täten puuttunut Hakkaraisen vuonna 2021 kokemaan häirintään.

”Kurinpitovaliokunta hylkää kurinpitovaatimuksen siltä osin, kun se koskee tapahtumia nyrkkeilykilpailuissa 20.–23.1.2022. Kurinpitovaliokunta jättää kurinpitovaatimuksen tutkimatta siltä osin, kun se koskee tapahtumia ennen 20.–23.1.2022 järjestettyjä nyrkkeilykilpailuja. Päätös on yksimielinen”, päätöksessä todetaan.

Päätökseen voi hakea muutosta urheilun oikeusturvalautakunnalta.

Nelinkertaisen Suomen mestarin Hakkaraisen ja hänen entisen valmentajansa valmentajasuhde kesti viisi vuotta, kunnes päättyi viime elokuussa. Valmentaja toimii nykyään suomalaisen nyrkkeilyn johtotehtävissä, ja hänellä on vaikutusta maajoukkuevalintoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut