Ferrarin keskeytykset toivat Red Bullille helpon kaksoisvoiton – Verstappen venytti MM-etumatkaansa, Bottas jäi pisteittä

Bottas ihmeissään: ”Kaikkeni yritin, mutta ei vaan ollut vauhtia.”

12.6. 16:37

STT, Baku

Formula ykkösten Azerbaidzhanin gp:stä tuli täyskatastrofi Ferrari-tallille, kun sekä Charles Leclerc että Carlos Sainz keskeyttivät teknisiin ongelmiin. Kisa Bakun katuradalla päättyi Ferrarin tyrmäyksen jälkeen Red Bullin juhliin, kun Max Verstappen voitti ja Sergio Perez toi tallille kaksoisvoiton.

Leclercin Ferrarin moottori savutti ennen kisan puoliväliä, ja siihen päättyi paalupaikalta lähteneen ja keskeytyshetkellä kisaa johtaneen monacolaisen matka.

”Kuulin jotain (moottorista). Tuo täytyy tutkia, jottei samaa enää tapahdu. Vaikea löytää sanoja kuvailemaan tätä – erittäin suuri pettymys. Olemme olleet nopeita tällä kaudella, ilman suuria ongelmia, ja olemme kehittäneet autoa paremmaksi. En vielä tiedä tarkkaan mitä tänään tapahtui, mutta kyllä tämä sattuu”, Leclerc murehti Sky Sportsille.

MM-pistetilanteessa Verstappen nousi kauden viidennen voittonsa myötä 150 pisteeseen. Perez puolestaan nousi toiseksi ohi Leclercin. Perezillä on 129 pistettä, Leclercillä 116. Tallien pisteissä Red Bullin etumatka Ferrariin kasvoi 80 pisteeseen.

”Meillä oli mahtava vauhti, ja saimme keskittyä renkaiden ylläpitoon. Olihan meillä vähän onneakin (Leclercin keskeytyksen myötä), mutta auto oli joka tapauksessa todella nopea. Kaksoisvoitto, todella hyvä päivä meille”, Verstappen iloitsi ratahaastattelussa.

Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi MM-pisteiltä vasta toisen kerran tällä kaudella sijoituttuaan 11:nneksi.

”Outo fiilis, ihan kuin jotain olisi ihan oikeasti vialla. Ei vaan ole pitoa, ja suorillakin ollaan suhteellisen hitaita. En tiedä, ensi viikonlopulle pitää löytää mikä oli vikana tänä viikonloppuna”, Bottas sanoi V Sport -kanavan haastattelussa viitaten ensi viikon Kanadan kisaan.

Vika saattaa löytyä autoon tehdyistä päivityksistä.

”Aika paljon vaihdettiin osia perjantaista lauantaihin, ja sen jälkeen olikin tosi vaikeaa. Täytyy katsoa, oliko niissä osissa jotain mikä ei toiminut. Oli vaikea kisa, kaikkeni yritin, mutta ei vaan ollut vauhtia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut