Annimari Korte jätti 100 metrin aitafinaalin kesken Espoon gp-illassa: ”Jalka petti alta”

Wilma Murto palasi loukkaantumisen jälkeen seiväshyppypaikalle. Viljami Kaasalainen juoksi ennätyksensä sivulajissaan.

Annimari Korte voitti Espoossa alkueränsä, mutta keskeytti finaalissa.

8.6. 21:28

Yleisurheilun gp-ilta sai keskiviikkona dramaattisen lopun, kun Annimari Korte keskeytti 100 metrin aitojen loppukilpailun.

Korte kadotti kokonaan aitomisrytmin ja poistui heti pettyneenä Leppävaaran stadionin suojaan.

”Viiden minuutin harmitus. Täytyy olla tyytyväinen, että voin olla ilman kipuja. Kisoja tulee”, sanoi Korte, jolta operoitiin takareisi viime syksynä.

Kortteen mukaan toinen jalka alkoi jostain syystä pettää kesken juoksun. Jalassa tuntui pientä kipua.

”Ollut pari kuukautta, että jalka pettää alta. Se ei toimi yhtään. Olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Odotin täälläkin hyvää juoksua, vaikka aitatekniikan kanssa on ongelmia. Olen saanut vain muutaman onnistuneen aitatreenin tällä kaudella”, Korte kertoi.

Kortteen pitäisi kilpailla ensi tiistaina Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Nyt tuli mietinnän paikka.

”Täytyy miettiä, kuinka paljon kannattaa nyt kilpailla vai keskitynkö jo elokuulle.”

Alkuerissä Korte juoksi ajan 13,25. Finaalissa nopein oli Jamaikan Crystal Morrison, 13,10.

Pika-aitojen kotimaan tilastoykkönen Reetta Hurske kilpailee ulkomailla. Koronavirustartunnan hiljattain saanut Nooralotta Neziri parantelee kantapäätään eikä myöskään juossut Espoossa.

Seiväshyppääjä Wilma Murto kilpaili ensi kertaa ulkokaudella Espoossa. Viime talven hallikausi katkesi kuitenkin torsoksi, kun Murto loukkasi jalkateräänsä hypyn alastulossa Nevers’ssä Ranskassa.

”Jalkavamman kanssa meni semmoinen pari kolme kuukautta ennen kuin harjoituksissa oli taas täysipainoista tekemistä", Murto sanoi.

Jalan kuntouttamisen ohella Murto kamppaili talvella sairasteluja vastaan, mikä katkoi harjoittelua.

”Hyviä teknisiä suorituksia odotan, enkä minä koskaan halua hävitä kenellekään”, Murto sanoi ennen illan seiväskisaa, jossa hän ylitti toisellaan 450 senttiä.

Murto jakoi voiton Elina Lampelan kanssa. Lampela ylitti myös toisellaan 450, mutta jätti kisan kesken nilkkaan tulleen iskun takia. Saga Andersson sivusi kaksi päivää sitten taivuttamaansa ennätystään 445.

Viljami Kaasalainen voitti vuonna 2020 Suomen mestaruuden 100 metrillä, mutta päätti sen jälkeen suunnata voimavaransa 400 metrille. Espoon gp-illassa keskiviikkona hän juoksi sivulajissaan 200 metrillä ennätyksensä 20,93.

Kaasalaisen tavoitteena on alittaa jonain päivänä Markku Kukkoahon vuonna 1972 juoksema 400 metrin Suomen ennätys 45,49.

”Osasin odottaa hyvää aikaa. Olisi kiva kokeilla taas 100 metriä, mutten ole muuttamassa mieltäni. Nelkku [400 metriä] on tähtäimessä. Kestävyys ja myös nopeus on kehittynyt. Odotan hyvää elokuulta”, Kaasalainen sanoi.

Toukokuun lopulla hän pinkoi Belgiassa 400 metriä aikaan 47,43. Kaasalaisen ennätys 47,20 on viime vuodelta.

Kaasalainen juoksi Espoossa B-erässä, vaikka olisi kuulunut kuumaan A-erään, jossa paras suomalainen Samuel Purola juoksi neljänneksi samalla ajalla kuin Kaasalainen 20,93.

Kaksi viikkoa sitten Purola juoksi Lahdessa ennätyksensä 20,74.

”Ei ollut ollenkaan lentoa tänään, oli tahmeaa. Lahdessa askel oli irtonainen”, Purola sanoi.

Kaasalaisen tavoin Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Santeri Kuusiniemi juoksi ennätyksensä 110 metrin aidoissa 13,71. Matkan EM-kisaraja on 13,50, jonka Elmo Lakka rikkoi viime kesänä Tokion olympiakisoissa ajallaan 13,48.

”EM-raja on kova, muttei mahdoton”, Kuusiniemi totesi.

Myös Kuusiniemen ja Lakan seurakaveri Ilari Manninen aitoi ennätyksensä 13,79. Pika-aitojen ykkönen oli Jamaikan Michael O'Hara, 13,64.

Naisten 1 500 metrillä katseet kohdistuivat Nathalie Blomqvistiin ja 19-vuotiaiseen Ilona Monoseen. Blomqvist jäi kisassa niukasti toiseksi (4.12,79) turkkilaisen Silan Ayyildizin. Mononen juoksi kolmanneksi ennätyksellään 4.16,17).

Blomqvist tavoitteli ennätystään (4.10,25) ja samalla 22-vuotiaiden SE:n rikkomista jo kolmannessa perättäisessä kilpailussaan.

Mononen juoksi hiljattain Manchesterissä 5 000 metrillä ikäluokkansa Suomen tilaston kaikkien aikojen kakkosajan 15.43,20.

Camilla Richardsson lähti jahtaamaan EM-rajaa (15.25) 5 000 metrillä. Hän jäi siitä reilusti, vaikka juoksi muutamalla sadasosalla ennätyksensä 15.36,96.

Richardssonilla on paikka EM-kisojen maratonille elokuussa, mutta hän haluaa päästä mieluummin ratajuoksuihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut