Kati Ojaloo kauden parhaassa vireessä – Toni Kuusela voitti keihäänheiton Espoon gp:n murenevalla heittopaikalla

Satakuntalaiset nappasivat neljännen ja kahdeksannen sijan Espoossa.

Kati Ojaloo jäi Espoossa kilpailun neljänneksi kauden tähän asti parhaalla tuloksellaan.

8.6. 21:03

Espoo

Noormarkun Nopsan Kati Ojaloo heitti moukaria kauden parhaaseen lukemaansa, mutta jäi silti kärkikolmikon taakse neljänneksi. Kuudes heitto kantoi 66,90 metriä.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo oli omilla luvuillaan 72,73 metrin tuloksella. Ruotsin Grete Ahlberg nappasi kakkossijan 68,49 metrin heitollaan. Ojaloon edellä oli vielä Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen 67,38 metrin lukemillaan.

Ojaloon tapaan neljäs sija oli myös Euran Raikua edustava Vilma Pere kohtalona 1 500 metrin juoksun B-erässä. Peren aika oli 4.39,17. Tulos jäi hänen ennätyksestään noin neljä sekuntia. Voiton vei Viron Laura Maasik.

Noormarkun Nopsan Annika Mäenpää oli 200 metrin A-erässä kahdeksas ajalla 25,19. Voittoon kiri Britannian Ashleigh Nelson.

Leppäävaaran urheilupuiston heittopaikka teki keihäänheittäjille tepposet Espoon gp-kisoissa. Heittäjien piikkarit luistivat murenevalla pinnoitteella, ja kilpailun voittoon riitti Toni Kuuselan 76,36 metrin kiskaisu.

Petteri Piirosen toinen valmennettava Toni Keränen tavoitteli kilpailussa ensimmäistä yli 80 metrin tulostaan, mutta jäi kilpailussa toiseksi tuloksella 75,21.

”Ei ole kunnosta kiinni, mutta ei osunut. Ei ollut oikein tuntumaa heittoon, eikä heitossa ole vielä jytinää”, Kuusela tunnusti.

Kuusela mainitsi heittopaikan ongelmat, mutta arveli, että tuntuman puute johtui edelleen syksyllä tehdyistä leikkauksista. Leikkauksissa korjattiin tukijalan polvea ja heittokäden kyynärpäätä.

Keränen näytti puhelimestaan kuvaa heittopaikasta, jonka pinnoitteeseen piikkarit olivat raapineet pitkiä uria.

”Katastrofi. Rata oli pehmeä, enkä osannut heittää siinä ollenkaan, kun tuki luisti heitoissa kymmenen senttiä”, Keränen ihmetteli.

”Pidemmälle olisi silti pitänyt heittää.”

Oliver Helander on keihäässä Suomen tilastokärki tuloksella 80,36. Keränen on toisena ennätyksellään 79,38, ja Kuusela vahvisti asemaansa kolmantena.

Helander, Kuusela ja Tokion olympialaisissa kahdeksanneksi sijoittunut Lassi Etelätalo kilpailevat ensi viikolla Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut