Raumalainen vapaaottelija Toni Lampinen saa kunnian otella Helsingin kulttuuritalon pääottelussa – vastustajana toimii norjalainen ”ninjaviikinki”

Toni Lampisella on takanaan tappio, mutta nyt raumalainen saa ison mahdollisuuden.

Toni Lampinen palaa vapaaotteluhäkkiin syyskuussa.

6.6. 18:01

Raumalaisen vapaaottelun kasvokuva Toni Lampinen pääsee poikkeukselliseen valokeilaan, kun hän tähdittää suomalaisen Cage-promootion vapaaottelutapahtumaa syyskuun alussa.

Cage tiedotti maanantaina, että Lampinen tulee kohtaamaan elämänsä ensimmäisessä pääottelussa Joachim Tollefsenin, joka tulee Norjasta.

Luvassa lienee erilaisten tyylien seos, sillä tehokkaasta giljotiinikuristuksestaan tunnetun Lampisen vastustaja Tollefsen loistaa Cagen Instagram-julkaisun mukaan erityisesti iskuillaan.

Lampiselle tilaisuus on suuri siksikin, että raumalaisella on takanaan karvas tappio, jonka hän koki edellisessä Cage-ottelussaan marraskuussa. Ottelu argentiinalaista Roberto Pastuchia vastaan eteni täyteen aikaan, eikä Lampinen kyennyt murtamaan vastustajansa onnistunutta pelikirjaa.

Nyt Lampisella (7–4–0) on paikka palata voittojen tielle ja vieläpä pääottelussa. Painoluokkana toimii välisarja eli alle 77,1 kiloa, vaikka raumalainen on aiemmin otellut ensisijaisesti kevytsarjassa (alle 70,3 kiloa).

”Ninjaviikingiksi” itseään tituleeraavan norjalaisvastustaja Tollefsenin ammattilaisuraan on mahtunut kuusi voittoa, viisi tappiota ja yksi tasapeli. Tollefsen on otellut aiemmin urallaan muun muassa brittiläisessä Cage Warriorsissa, jossa porilainen Jesse Urholin tekee tällä hetkellä nousua kohti mestaruuskahinoita.

Lue lisää: ”En pystyisi siihen varsinkaan Rauman kokoisessa kaupungissa” – Toni Lampinen, 30, ei vedä roolia kuin Conor McGregor, mutta häkissä hän tähtää korkealle

Raumalaisen Lampisen lisäksi syyskuun Cage 55 -tapahtumassa nähdään kaksi porilaisottelijaa, kun kansainvälistä läpimurtoaan hakeva Suvi Salmimies ja uransa toiseen otteluun valmistautuva Riku Urholin nousevat Helsingin kulttuuritalon häkkiin.

Salmimiehellä on takanaan onnistunut paluu häkkiin eli voitto, jonka hän nappasi portugalilaisesta Mafalda Carmonasta Cage 53:ssä tuomariston yksimielisellä päätöksellä marraskuussa. Riku Urholin puolestaan palaa häkkiin tyrmäystappio niskassaan.

Cage 55 järjestetään Helsingin kulttuuritalossa lauantaina 3. syyskuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut