Viidenneksi kaasutellut Rovanperä vankisti MM-johtoaan

Ott Tänak voitti Sardinian rallin, mutta Kalle Rovanperä johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti.

Kalle Rovanperä pääsi kilpailun alkupuolen vaikeuksistaan huolimatta maaliin viidentenä.

5.6. 14:59

Alghero/Helsinki

Hyundain virolaiskuljettaja Ott Tänak oli nopein Sardinian MM-rallissa ja pääsi sunnuntaina juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan. Hän peittosi toiseksi kaasutelleen Fordin Craig Breenin ja kilpailun kolmosen Hyundain Dani Sordon yli minuutilla.

MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä ajoi varmasti maaliin ja oli viides. Kilpailun alkuvaiheessa tietä aurannut Rovanperä menetti mahdollisuudet neljänteen peräkkäiseen voittoon jo perjantaina. Sardinian kapeat, pölyiset ja kivikkoiset tiet kohtelivat huonosti myös MM-sarjassa toisena olevaa Hyundain Thierry Neuvilleä.

Rovanperä pystyi kasvattamaan eroaan Neuvilleen. Rovanperällä on 120 pistettä ja Neuvillellä 65. Tänak nousi kolmanneksi 62 pisteellään.

”Tärkein asia on se, että saimme enemmän pisteitä kuin Thierry. Tämä oli hankala pätkä. En voinut tehdä enempää. Auto nousi urista monta kertaa, joten ei ollut nautinnollinen erikoiskoe”, Rovanperä kertasi maalihaastattelussa power stagen päätteeksi.

Toyotalle viikonloppu oli muutenkin hankala, kun Esapekka Lappi rysäytti ulos lauantaiaamuna kärkipaikalta, ja Elfyn Evans kärsi teknisistä ongelmista. MM-sarjassa kolmantena ollut Takamoto Katsutakaan ei yltänyt alkukaudelta tuttuun vauhtiin.

”Tämä oli vaikea viikonloppuna ja olen iloinen, että pääsin maaliin asti”, Katsuta jutteli.

Kilpailussa piti ajaa alun perin 21 erikoiskoetta, mutta kaksi perjantain pätkää peruttiin. Tänak porhalsi lauantaina kuusi pohja-aikaa ja vielä sunnuntaina kaksi.

Power stagella Neuville kaappasi maksimilisäpisteet viisi pistettä, mutta Rovanperä pani kampoihin pätkän toiseksi nopeimmalla ajalla ja otti kisasijoituksensa tuoneen kymmenen pisteen päälle neljä lisäpistettä.

MM-sarja jatkuu juhannuksena Keniassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut