Lapille jälleen keskeytys, nyt kärkipaikalta: ”Tämä tuntuu todella raskaalta”

Suomalaiskuljettajien MM-ralli Sardiniassa on sisältänyt dramatiikkaa.

Esa-Pekka Lapin kärkisija perjantaina vaihtui keskeytykseen lauantaina.

4.6. 15:05

Sardinia

Sardinian MM-rallin kolmas kilpailupäivä alkoi dramaattisesti, kun perjantain jälkeen rallia johtanut Toyotan Esapekka Lappi ajoi ulos päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Lapin auto otti pohjakosketuksen kiveen ja heittelehti rajusti jääden lopulta tien varteen. Raju ulosajo tuhosi autoa, mutta Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm ovat kunnossa.

Lapille keskeytys on toinen peräkkäinen MM-ralleissa. Hän osui kiveen myös Kroatian rallissa.

”Tämä tuntuu todella raskaalta. Tuntui, että emme ottaneet mitään riskejä. Ehkä minun olisi pitänyt jarruttaa vähemmän tuossa mutkassa, koska siinä oli kivi ja se heitti meidät ajolinjalta”, Lappi totesi MM-sarjan sivustolla.

”Luulen, että jos olisin jarruttanut vähemmän”, auton etuosa olisi ollut korkeammalla ja olisimme varmaan selvinneet tästä.

Lapin keskeytyksen jälkeen kärkipaikan otti Hyundain Ott Tänak. Virolaistähti johtaa aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen 30,9 sekunnilla Fordin Craig Breeniin. Hyundain Dani Sordo on kymmenen sekunnin päässä Breenistä.

Päivään kahdeksannelta sijalta startannut MM-sarjan pistekärki, Toyotan Kalle Rovanperä nousi 11. ek:lla kuudenneksi. Eroa kärkikuski Tänakiin on yli kaksi minuuttia ja viidentenä ajavaan Fordin Adrien Fourmauxiin päälle 50 sekuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut