Olympiakomitea: Anni Vuohi­joen epäillystä epä­asiallisesta käyttäytymisestä raportoi useampi henkilö

Olympiakomitean mielestä julkisuudessa on esitetty virheellisiä näkemyksiä ja väitteitä Vuohijoen epäiltyyn epäasialliseen käyttäytymiseen liittyen

Anni Vuohijoki

2.6. 21:17

Suomen olympiakomitea julkaisi torstaina lausunnon, jonka mukaan useampi henkilö raportoi olympiakomitean silloisen hallituksen jäsenen Anni Vuohijoen epäillystä epäasiallisesta käyttäytymisestä helmikuussa Pekingin olympialaisissa.

”Kaikki Olympiakomitean työntekijät ovat Ohjeet häirintään, syrjintään ja kiusaamiseen puuttumiseen -toimintamallin mukaisesti velvollisia ilmoittamaan kaikki epäilyt epäasiallisesta käytöksestä tai häirinnästä eteenpäin. Anni Vuohijoen tapauksessa epäilyistä raportoi useampi henkilö”, lausunnossa sanotaan.

Olympiakomitean mielestä julkisuudessa on esitetty virheellisiä näkemyksiä ja väitteitä Vuohijoen epäiltyyn epäasialliseen käyttäytymiseen liittyen.

”Suomen olympiakomitea ei ole tuonut asiaa julkisuuteen, vaan sen on tehnyt Anni Vuohijoki itse. Suomen olympiakomitea, sen hallitus tai työntekijät eivät ole syyttäneet Anni Vuohijokea mistään”, lausunnossa sanotaan.

Olympiakomitea pyysi Suomen urheilun eettistä keskusta Suekia tutkimaan, onko Vuohijoki käyttäytynyt urheilun yhteisten vakavien eettisten kurinpitomääräysten vastaisesti Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022.

Olympiakomitea toteaa, että Suekin asianosaisille toimittamien päätösten yhteenvedossa todetaan, että Pekingin olympialaisten tapahtumiin liittyvät tutkintapyynnöt ovat olleet perusteltuja ja tutkintaa on aluksi tehty niiden pohjalta.

Suek ilmoitti 19. toukokuuta, että se on päättänyt tutkinnan koskien Vuohijoen epäiltyä vakavaa eettistä rikkomusta Pekingin olympialaisissa, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Tapaus ei näin ollen myöskään edennyt kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Olympiakomitea toteaa lausunnossaan myös, että Vuohijoki teki erillisen tutkintapyynnön, jossa hän pyysi Suekia tutkimaan, olivatko Olympiakomitea, puheenjohtaja Jan Vapaavuori tai muut Olympiakomitean johtohenkilöt syyllistyneet epäasialliseen käyttäytymiseen häntä kohtaan.

”Tutkinnan perusteella Suek on päättänyt, ettei se vie asiaa kurinpitoelimen käsittelyyn, koska asiassa ei ole syytä epäillä määräysten mukaista rikkomusta”, lausunnossa sanotaan.

Vuohijoen epäilty epäasiallinen käyttäytyminen Pekingin olympialaisissa liittyi hotellin ravintolassa tapahtuneeseen illanviettoon Suomen jääkiekkomaajoukkueen varapelaajien kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut