Leijonille sataa ylistystä Ruotsista – ”Muistatteko, miten Suomi aina onnistui häviämään?”

Ruotsalaislehti Aftonbladetin toimittaja muistutti Suomen huimasta menestyksestä jääkiekon arvoturnauksissa. Ruotsin kohdalla tilanne on aivan toinen.

Suomen joukkue riemuitsi, kun paikka jääkiekon MM-finaalin varmistui lauantaina.

29.5. 15:57

Suomen jääkiekkomaajoukkueen viime viikkojen ja vuosien uroteot on huomattu Ruotsissa.

Länsinaapurimme suuren iltapäivälehden Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm ylisti lauantaina vuolaasti Leijonia sen jälkeen, kun Suomi oli kaatanut USA:n MM-välierässä ja varmistanut kotikisoistaan vähintään hopeamitalin.

Sunnuntaina kehujien kuoroon liittyi saman lehden Marcus Leifby. Toimittaja pohti suomalaisten huimaa menestysputkea kolumnissaan, jonka otsikkona oli ”Muistatteko, miten Suomi aina onnistui häviämään?”.

Ruotsalaistoimittaja kertasi kirjoituksessaan jääkiekon MM-kisojen suomalaisittain kipeitä hetkiä.

Mainituksi tulevat muiden muassa Anders ”Masken” Carlssonin kaksi viime minuutin maalia Suomen rysään vuoden 1986 MM-kisoissa, seuraavan vuoden MM-kisojen ”Sikora-tapaus”, joka vei Ruotsin Suomen sijaan finaaliin sekä vuoden 1974 Suomen MM-kotikisojen Stig Wetzellin dopingtapaus.

Leifby muistuttaa, että Suomi ei enää konttaa arvoturnauksissa, vaan on nyt jääkiekon menestyjä. Leifby muistuttaa, että vuoden 2019 MM-kullan jatkoksi Suomi ylsi MM-hopealle 2021 ja otti olympiakultaa aiemmin tänä vuonna.

Ja nyt kotikisoissa Suomi jätti taas Ruotsin taakseen. Ruotsi tippui mitalipeleistä MM-puolivälierän loppuhetkien sulamiseen Kanadaa vastaan.

”Muistatteko sen ajan, jolloin Ruotsi oli aina Suomea parempi jääkiekossa? Ajan, jolloin Ruotsi voitti likimain kaiken? Tai siis ajan, jolloin Suomi lähes aina onnistui häviämään”, Leifby kirjoittaa.

”Nuo ajat ovat kaukana takana. Kansainvälisessä kiekossa on uusi järjestys ja suomalaisessa kiekossa sukupolvi, jonka ei koskaan tarvitse opetella sanontaa ”ruotsalainen voittaa aina””, Leifby kirjoitti.

Tuon sanonnan toimittaja oli kirjoittanut ruotsinkieliseen tekstiinsä suomeksi.

Suomi kohtaa jääkiekon MM-finaalissa sunnuntai-iltana Ruotsin turnauksesta pudottaneen Kanadan. Loppuottelu alkaa klo 20.20.

Lue lisää: Torilla tavataan – Katso tästä kymmenen syytä, miksi Suomi voittaa sunnuntaina MM-kultaa

Lue lisää: Näihin miehiin Jukka Jalonen luottaa! Tässä Leijonien kentälliset MM-finaaliin

Lue lisää: Kanada jyräsi MM-finaaliin Suomen vastustajaksi! Historiallinen tilanne – tässä sunnuntain aikataulu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut