Leo-Pekka Tähti lähestyy maailman kärkeä 400 metrillä

Porilaiskelaaja oli tyytyväinen kilpailuun vähemmän kilpailemallaan matkalla.

Leo-Pekka Tähti oli 400 metrin kilpailussa lopulta neljäs.

27.5. 16:10

Leo-Pekka Tähti ja Henry Manni kelasivat kumpikin 400 metrillä oman luokkansa neljänneksi pyörätuolikelaajien suurimmissa jokavuotisissa klassikkokilpailuissa Nottwilissä, Sveitsissä. Tähti oli kilpailuun tyytyväinen ja arvioi eron maailman kärkeen pienentyneen tällä vähemmän kilpailemallaan matkalla.

Tähden aika oli 47,92. Britannialainen voittaja Daniel Sidbury kelasi ajan 47,14. Manni jäi tasan sekunnin päähän omasta Euroopan ennätyksestään. Neljäs sija oli Mannille pettymys.

”Taso on niin kova, että kahdeksan parhaan joukkoon on vaikea päästä. Taktinen osaaminenkin ratkaisee aika paljon. Tällä kertaa puuttui rohkeutta, olisi pitänyt tulla 200 metriin asti kovempaa”, Tähti arvioi urheiluliiton tiedotteessa.

”Vähän jäivät tänään harjoitusvauhdit päälle. Mutta odotan tänä vuonna kovia tuloksia 400 ja 800 metriltä. Samalla yritän säilyttää nopeuden satasella. Lauantaina olisi tarkoitus näyttää 100 metrillä.”

Nottwilissä 15 miestä kelasi 400 metriä alle 50 sekunnin. Esa-Pekka Mattila ja Niko Ristiranta olivat 22:s ja 26:s ajoin 51,37 ja 54,62.

Helatorstaina Suomen ennätyksen murskannut Amanda Kotaja kelaa lauantaina päämatkallaan sadalla metrillä. Perjantaina Kotaja avasi lähinnä paikkojaan, ja lopulta hän rullasi 400 metrillä kahdeksanneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut