Kotaja murskasi SE:n Sveitsissä – Tähti jäi toiseksi

Satakuntalaiskelaajien kausi alkoi Nottwillissä perinteisissä parayleisurehilun klassikkokilpailuissa.

Amanda Kotaja aloitti kauden parhaalla mahdollisella tavalla.

26.5. 17:16

Vampulan Urheilijoiden Amanda Kotaja paransi omaa seitsemän vuotta vanhaa Suomen ennätystään naisten pyörätuolikelauksen T54-luokan 200 metrillä.

Kotaja kelasi voittoon ajalla 28,25. SE parani lähes sekunnilla. Vampulalaisen aika on myös maailman tämän kauden kärkiaika. Sveitsin Manuela Schaerin Euroopan ennätyksestä Kotaja jäi vain 0,08 sekuntia.

”Osasin odottaa jotain tämänsuuntaista, sillä koko harjoituskauteni on ollut ehjä. Oma jännitykseni purkautui ja nyt on hyvä olo, Kotaja iloitsi Urheiluliiton tiedotteessa.

Satanen pysyy Kotajan päälajina, mutta ehkä harjiotuskausi on tuonut kuntoa ja vauhtikestävyyttä. Ne auttavat 200 metrillä.

”Merkittäviä muutoksia harjoitusohjelmaan ei ole tehty. Kelausasento ja kelauskapulat ovat edelleen samat. Pientä hienosääntöä kehon tasapainottamiseksi vielä paremmin on ollut ohjelmassa.”

Kotaja kelasi SE:n Sveitsin Nottwilissä, jonka perinteisessä klassikkokilpailuissa kelaajien kausi on perinteisesti alkanut.

Mukana on luonnollisesti myös Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti. Brittiläinen Nathan Maguire jätti kokeneen porilaisen toiseksi 200 metrillä. Tähden aika oli 24,90.

Pariisin paralympialaisiin uraansa jatkava Tähti, 38, on tehnyt pieniä viilauksia harjoitusohjelmaansa. Koska tänä vuonna ei ole lainkaan arvokisoja, Tähti tekee hänelle tyypillisesti myös välinetestauksia.

”Suurimmat muutokset ovat olleet uusien kelauskapuloiden sisälle ajo, harjoitusmäärien kasvu koripallon takia sekä ylipäätään hieman uudenlainen peruskuntokausi.”

"Teimme valmentajani Juha Flinckin kanssa aiempaa enemmän määrää, joten kelausta on ollut aiempaa enemmän.

Kotjana tavoin satanen on ja pysyy Tähden päämatkana. Hän sanoo odottavansa hyviä aikoja myös esimerkiksi 400 metriltä, johon hän on valmentajan kanssa panostanut aiempaa enemmän myös harjoituksissa.

Torstain 200 metrillä toinen suomalaisvoittaja oli T51-luokan ME-mies Toni Piispanen. Vuoden kärkituloksen 37,11 kelannut Piispanen hylättiin ensin, mutta myöhemmin hylkäys peruttiin.

”Yllätyin hylkäyksestä. Se oli perussettiä. Me kelaamme joka toista rataa ja suoralla kelattaessa rengas saa olla viereisellä radalla eikä rataviivasta tarvitse välittää”, Piispanen kertoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut