Texasin kouluampuminen järkytti NBA-ammattilaisia: ”Ennen ottelua oli hyvin hiljaista”

Dallas venytti pudotuspeliratkaisua Golden Statea vastaan.

Golden State Warriorsin pelaajat hiljentyivät Texasin kouluampumisen uhrien muistoksi pidetyn hiljaisen hetken aikana ennen Dallas Mavericksia vastaan pelattua NBA-ottelua.

25.5. 12:13

Dallas Mavericks avasi voittotilinsä NBA-koripalloliigan lohkofinaalien neljännessä ottelussa Golden State Warriorsia vastaan ja kavensi ottelusarjan tilanteen 1–3:een. Dallas välttyi tylyltä putoamiselta, kun se kukisti Golden Staten kotikentällään 119–109.

Warriors-päävalmentaja Steve Kerr antoi Mavericksille tunnustusta ja myönsi, että Texasin järkyttävä kouluampuminen vaikutti vierasjoukkueeseen. Tiistaina Uvaldessa koulussa tapahtuneessa ampumisessa kuoli ainakin 19 lasta.

Kerr on aikaisemmin puhunut tiukempien aselakien puolesta.

”Pukuhuoneessamme oli puhumaton tietoisuus siitä, mitä tänään tapahtui. Ennen ottelua oli hyvin hiljaista. Joukkue käsitteli järkytystä, vihaa ja surua, ja olen varma, että kaikki areenassa tekivät samoin”, Kerr sanoi.

Dallasin slovenialaistähti Luka Dončić teki isännille 30 pistettä ja sai kaivattua tukea myös joukkuetovereiltaan, kun viisi muutakin Mavericks-pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin.

Dallas-puolustus piti Golden Staten pelaajat pihdeissään ja jätti heittäjätähti Stephen Curryn vain 20 pisteeseen.

”Puolustuksemme oli tänään loistavaa. Näin meidän pitääkin pelata, tällä tavalla olemme vaarallinen joukkue”, yhden syötön päähän tripla-tuplasta jäänyt Dončić painotti.

Dallasin nousu sarjavoittoon näyttää NBA:n 75-vuotisen historian valossa mahdottomalta. NBA:ssa yksikään joukkue ei ole onnistunut kääntämään 0–3-tappioasemaa pudotuspelisarjan voitoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut