Satakuntalaisille kuusi mitalia toiminnallisen urheilun SM-kisoista

Puntti-Karhujen ja Yyteri Sandstormin edustajat kilpailivat toiminnallisen urheilun SM-kisoissa Mastars-sarjoissa. Ylärivissä vasemmalta Ville Taimi (Puka), Mikko Valli (YSA), Mika Takanen (YSA), Mika Mattila (YSA), Kai Vainio (YSA). Alarivissä vasemmalta Tiia Ojakoski (Puka) ja Kalle Salmi (YSA). Salmi voitti SM-hopeaa, Ojakoski, Mattila ja Takanen pronssia. Taimi ja Valli olivat sarjoissaan neljänsiä. Vainio joutui keskeyttämään.

24.5. 21:53 | Päivitetty 26.5. 18:21

Crossfit-tavaramerkistä urheilulajiksi kehitetyn toiminnallisen urheilun SM-mitaleista kamppailtiin Kirkkonummella.

Mukana oli myös satakuntalaista väriä. Masters-sarjoissa oli osallistujia kahdesta porilaisesta seurasta sekä kaksi Turun Atleettiklubia edustavaa harjavaltalaista.

Harjavaltalaisista Laura Marjander voitti kultaa 30–34-vuotiaiden naisten sarjassa ja Tuomas Holmi pronssia 30–34-vuotiaiden miesten sarjassa.

Porilaiset voittivat yhteensä neljä mitalia. 35–39-vuotiaiden miesten sarjassa Yyteri Sandstormin Kalle Salmi voitti SM-hopeaa. Pronssia voittivat Puntti-Karhujen Tiia Ojakoski 30–34-vuotiaiden naisten sarjassa sekä Yyteri Sandstormin Mika Mattila 40–44-vuotiaiden miesten sarjassa ja Mika Takanen 45–49-vuotiaiden miesten sarjassa.

Toiminnallinen urheilu perustettiin vuonna 2019 Suomen Painonnostoliiton alaisuuteen. Se on Olympiakomitean hyväksymä laji, jonka kansainvälisessä kattojärjestössä on mukana yli 40 jäsenmaata.

Järjestäytynyt toiminta mahdollistaa viralliset SM-kilpailut ja SM-mitalit sekä kansainväliset arvokilpailut. Virallisen lajin olemassaolo ei poissulje mahdollisuutta osallistua myös esimerkiksi crossfit-kilpailuihin.

Uutista päivitetty 26. toukokuuta kello 18.21: Lisätty harjavaltalaiset menestyjät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut