KaMan kotiavauksen haasteet olivat sisäpelissä – JoMa vei sarjapisteet: ”Työ on yhä kesken”

Kankaanpään Mailan kasvatti Ville Väliaho onnistui Joensuun Mailan lukkarina sotkemaan KaMan kaaripelaamista matalan rajamailla olleilla syötöillä.

22.5. 20:04

Kankaanpään Mailan kauden ensimmäinen superpesisottelu kotimaaperällä Pohjanlinnan pesäpallostadionilla tarjosi heti kovan haasteen.

Kärkiviisikon joukkueeksi laskettavan Joensuun Mailan pelaamisessa oli kauden alussa nähtävissä käynnistymisvaikeuksia etenkin sisäpelinsä osalta, mutta ketsuppipullo aukesi lopulta torstain Sotkamon Jymy- ottelun jaksotauolla.

Illan ottelussa KaMa esitti kelpo ulkopeliä, mutta sisäpeli oli tukossa etenkin avausjaksolla. Avauspisteet antavat yhä odottaa 0–2 (0–2, 1–5) päättyneen ottelun tauottua.

”Ulkopeli antoi meille kyllä tänään mahdollisuuden, mutta silläkin puolella annoimme juoksut turhan edullisesti. Sisäpeli ei pyöri tällä hetkellä, mutta pitää olla kärsivällinen, työ sen suhteen on yhä kesken”, totesi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala.

Avausjakso ei ollut kummaltakaan joukkueelta tilannejuhlaa. Erityisen vaikeaa sisällä oli KaMalla, sillä se jäi tyystin ilman kolmostilanteita. Jos sisäpelin kanssa oli haastetta, ulkopelissä kotijoukkue sai pidettyä joensuulaisjoukkueen pienessä tilannemäärässä.

Kuudesta kolmostilanteesta JoMa onnistui kuitenkin tekemään tarvittavat kaksi juoksua ensimmäisen vuoron Juho Toivolan kakkossaumalyönnillä ja kolmannen vuoron Patrik Wahlstenin kakkospussilyönnillä.

Jos avausjaksolla KaMa ei tehnyt yhtään kolmostilannetta, toisella jaksolla tilanteen rakentamisessa ei kestänyt kuin neljä lyöntiä. Juuso Vuorenmäelle rakennettu paloton ajo kuitenkin kuihtui merkkaamattomaan kotiutukseen, joka kantoi lopulta JoMan polttolinjaan kopiksi. Orastava hyökkäys hyytyi lopulta Vuorenmäen lyöntivuorolla yhden palon nollatilanteeksi.

Jakson ratkaisu nähtiin lopulta jo ensimmäisen tasoittavalla JoMan sisävuorolla. Ensin Henri Litmasen lyömä takakentän korkea pallo yllätti Arttu Vilanderin.

Hetki tästä ja JoMa siirtyi jo kolmen juoksun johtoasemaan, kun Konsta Kettusen kakkosjatkeen maapallo painui aina kallioille saakka.

JoMan ainut kauneusvirhe annettujen juoksujen sarakkeeseen tuli neljännessä ulkovuorossa, kun muuten erinomaisen pelin pelannut lukkari Ville Väliaho lipsautti kaksi väärää syöttöä. KaMan ainokaisen juoksun käveli kotiin Perttu Olli.

”Hyvä peli itseltäni ja koko joukkueelta, sen kertoo jo KaMan kolmostilanteiden sarake. Kyllä se vapaataival pikkuisen harmittaa, olisi ollut mukava pitää nollat. Tilanne muistutti taas sen, että ei tässä olla vielä niin hyviä, että keskittymättä hommaan voi palloa pistää ilmaan”, veisteli ykköspalkittu Väliaho.

Vierasjoukkue JoMa on pelinjohtajansa Mikko Huotarin johdolla puhuttanut pesäpallokansaa lukkaripeluutuksillaan.

Joukkueessa toista kauttaan pelaava KaMa-kasvatti Väliaho sai täksi kaudeksi seurakseen yllätyssiirron päätteeksi lopetuspuheensa pyörtäneen Topi Kososen, jonka ikuisena pidetty Pattijoen Urheilijat- pelipaita vaihtui täksi kaudeksi Joensuun Mailan nuttuun.

Kaksi ykkösprofiilin lukkaria saman joukkueen sisällä on sekä uhka että mahdollisuus. Alkukaudella sekä Väliaho että Kosonen ovat pelanneet otteluita vuorotellen. Viime torstain SoJy-ottelussa nähtiin pitkään odotettu ”kahden lukkarin taktiikka”, kun kaksikko vaihtoi pelipaikkoja useampaan otteeseen ottelun aikana.

Sunnuntain ottelussa joensuulaisten lautasen äärellä nähtiin vain yksi mies, Ville Väliaho. Lukkareiden taistelussa pidemmän korren vei Väliaho, joka onnistui sotkemaan KaMan sisäpeliä matalan rajamailla olevilla nopeilla syötöillään.

Maininnan ansaitsee silti myös KaMan Rasmus Paananen, joka pelasi kaikin puolin ehjän ottelun syöttölautasen äärellä. Sunnuntai-illan ottelu oli Manse PP:n kasvatin superpesisuran viides.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut