Tomas Käyhkö teki Porissa harvinaisen tempun – ”En tiedä, kuinka moni on Suomen mestaruuden voittanut kahdesti peräkkäin, kun ei sitä yhtäkään tule helpolla”

SM-kilpailut huipentuivat Porissa. EM-kotikisat Helsingissä ovat jo nurkan takana – vihdoin ja viimein.

Tomas Käyhkö sai Porin SM-kilpailuista lisää itseluottamusta ja toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden.

22.5. 16:22

Pori

Varkauden Mainareita edustava Tomas Käyhkö voitti keilailuissa toisen peräkkäisen miesten Suomen mestaruutensa. Miesten SM-kilpailujen loppuhuipennus keilattiin viikonloppuna Porissa.

Sunnuntain loppuottelussa Käyhkö sai vastaansa seurakaverinsa Joonas Jehkisen. Käyhkö otti SM-kultaa selvin lukemin 477–399. Nuori Simon Tissarinen voitti puolestaan pronssia. Se oli CPS Kokkolaa edustavalla Tissariselle uran ensimmäinen aikuisten SM-mitali.

”Hyvä fiilis. En tiedä, kuinka moni on Suomen mestaruuden voittanut kahdesti peräkkäin, kun ei sitä yhtäkään tule helpolla, Käyhkö totesi tiedotteessa.

Aivan jokavuotista mestaruuden uusiminen ei totisesti ole. Edellisen kerran puolustava mestari on onnistunut kultamitalistinsa uusimisessa vuonna 2001. Silloin toista peräkkäistä mestaruuttaan juhli Lasse Lintilä.

”Tämä oli aikalailla yhtä hieno mestaruus kuin edellinenkin. Nyt oli toki se pelillinen ero, että johdin täällä finaalia jokaisen osion jälkeen, kun viime SM-kisoissa se oli enemmänkin sellaista takaa-ajoa", Käyhkö vertaili.

”Joonaksen palloreaktio alkoi mennä huonommaksi ensimmäisen semifinaalipelin jälkeen. Sain siitä etumatkaan. Hän on kuitenkin niin hyvä keilaaja, että odotin vain, koska hän tekee kaatojonon. Löysäillä ei voinut, vaan yritin keskittyä heitto kerrallaan”, tuplamestari analysoi.

Seuraava iso tavoite on jo nurkan takana. Helsingissä järjestetään viimein kesäkuun alussa keilailun EM-kilpailut. Kisat piti olla alun perin jo elokuussa 2020. Koronasyistä niitä jouduttiin siirtämään peräti neljä kertaa, mutta nyt 2. kesäkuuta Talin hallissa kisat vihdoin alkavat.

”Olen sellaisessa kunnossa, että voin odottaakin jonkinlaista menestystä, mutta sen näkee sitten. Kotikisat ovat harvinainen asia, joten on totta kai hienoa päästä edustamaan Suomea”, Käyhkö totesi Keilailuliiton nettisivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut