Epäilyt vakavasta eettisestä rikkomuksesta raukesivat, mutta Anni Vuohijoki jättää EM-kisat väliin: ”Yritän löytää itseni kohti olympiakarsintoja”

Viime kuukaudet ovat olleet painonnostajalle varsin raskaat: epäily vakavasta eettisestä rikkomuksesta sekä sairastelua.

Painonnostaja Anni Vuohijoki kuvattuna marraskuussa 2021.

20.5. 12:45

Painonnostaja Anni Vuohijoki ilmoitti torstaina Twitter-tilillään jättävänsä EM-kisat väliin.

Kilpailut alkavat ensi viikon keskiviikkona Tiranassa Albaniassa ja ne kestävät 5. kesäkuuta asti.

”En kilpaile painonnoston EMssä. Yritän löytää itseni kohti Olympiakarsintoja jotka käynnistyvät marraskuussa. Kiitos kaikille tuesta”, Vuohijoki kirjoitti.

Suomesta on painonnostoliiton tiedotteen mukaan lähdössä kymmenen nostajaa.

Vuohijoen ilmoitus jättää kilpailut väliin on olosuhteisiin nähden ymmärrettävä, sillä hänellä takanaan raskas kevät henkisesti ja fyysisesti.

Huhtikuun lopulla Vuohijoki kertoi Instagramissa sairastaneensa influenssan ja koronan, joista parantuminen kesti kuukauden verran.

”Hermosto on vieläkin kierroksilla. Voimat ovat kadonneet ja lihaksista uupuu paine”, Vuohijoki kirjoitti 30. huhtikuuta.

Henkisesti kuormittava prosessi tuli päätökseen puolestaan torstaina, kun Suomen urheilun eettinen keskus Suek ilmoitti päättäneensä tutkinnan koskien Vuohijoen epäiltyä vakavaa eettistä rikkomusta Pekingin olympialaisissa.

Syynä tutkinnan päättämiseen oli asianomistajien puute.

Tapaus tuli julkisuuteen, kun Vuohijoki julkaisi sosiaalisessa mediassa 1. huhtikuuta ”avoimen kirjeen Suomen urheilukansalle” ja ilmoitti samalla eroavansa Suomen Olympiakomitean hallituksesta, jossa toimi urheilijajäsenenä.

Vuohijoki oli ennen sitä kommentoinut julkisuudessa Olympiakomitean silloisen huippu-urheiluvastaava Mika Lehtimäen tapausta, vaikka epäili ettei se olisi hänen asemassaan suotavaa.

Lehtimäki oli saanut viime syksynä varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä.

Pian kommentoinnin jälkeen Vuohijoki sai olympiakomitean hallituksen puheenjohtajalta Jan Vapaavuorelta sähköpostin, jossa kerrottiin Vuohijoen olevan epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä.

Lopulta Vuohijoki teki itse tapauksesta tutkintapyynnön Suekiin, kuten teki myös Olympiakomitea.

Avoimessa kirjeessään Vuohijoki myös kritisoi Olympiakomitean toimintaa tapauksensa käsittelyssä ja syytti Olympiakomiteaa pelolla johtamisesta.

Epäily liittyi Pekingin olympialaisten aikaisiin tapahtumiin. Vuohijoki oli Pekingin kisoissa Suomen Olympiakomitean hallituksen urheilijaedustajana.

STT uutisoi huhtikuun alussa, että Vuohijoen väitetyn epäasiallisen käytöksen tai seksuaalisen häirinnän kohteena Pekingissä olisi ollut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajia.

Jääkiekkoliitto puolestaan julkaisi tiedotteen, jonka mukaan olympiajoukkueen jääkiekkoilijat eivät olleet kokeneet joutuneensa Pekingissä epäasiallisen käytöksen tai seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Jääkiekkoliitto vahvisti myöhemmin HS:lle, että Anni Vuohijoen epäillyn häirinnän kohteena Pekingin olympialaisissa oli Leijonien varapelaaja.

Tällä hetkellä Vuohijoki on kymmenen päivän lomalla Yhdysvalloissa. Hän kertoo Instagramissa viettävänsä sen katsellen NHL-jääkiekkoa ja treenaten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut