Itsevarma sarjanousija haki jättipottia, mutta Pesäkarhut kampesi lopulta voittoon Vaasassa: ”Oli elementtejä jäädä paljonkin pisteitä tänne”

Pesäkarhut jatkoi voittokulkuaan naisten Superpesiksessä keskiviikkoiltana. Susanna Puisto löi viisi juoksua, Emilia Linna kaksi.

Pesäkarhujen Emilia Linna valittiin Mailattaret-ottelun Ruutu-tähtipelaajaksi.

18.5. 20:55

MAILATTARET–PESÄKARHUT 0–1 (2–2, 2–6)

Pesäkarhut pääsi ottamaan mittaa uudesta Superpesis-vastustajasta, kun porilaiset kohtasivat Mailattaret Vaasassa keskiviikkoiltana.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela twiittasi pelipäivänä, että on käynyt Hietalahden pesäpallostadionilla Vaasassa vain kerran aikaisemmin.

”Toivottavasti Vaasa ottaa Mailattaret omakseen ja tänään (on) paljon jengiä liikkeellä”, Pokela kirjoitti.

Se Pokelan toive toteutui, sillä Vaasan tunnelma säväytti.

”Täällä oli oikein hyvät kekkerit, yli 600 henkeä, ja kuuluttaja piti meteliä. Oli kunnon show”, Pokela kommentoi Satakunnan Kansalle ottelun jälkeen.

Peli sykähdytti vaasalaisia epäilemättä siksi, että kyseessä oli naisten Superpesikseen nousseen joukkueen ensimmäinen kotiottelu tällä kaudella.

Uutuudenviehätyksen lisäksi vettä heitti kiukaalle se, millä tavalla vaasalaiset olivat onnistuneet kauden ensimmäisissä peleissään: takana olivat voitot paitsi Joensuun Mailasta myös Jyväskylän Kirittäristä – eli viime kauden SM-hopeajoukkueesta.

Eikä Pesäkarhutkaan helpolla päässyt, vaikka onnistuikin lopulta raivaamaan tiensä melko selvään kahden pisteen voittoon.

”Naapurin itseluottamus oli todella hyvä, mikä oli toki tiedossakin tuollaisen aloituksen jälkeen”, Pokela kertoo.

Vaasalaisten tähtäimessä oli jättipotti eli hallitsevan Suomen mestarin päänahka ja vieläpä kauden ensimmäisessä kotipelissä, mutta Emilia Linnan ja Susanna Puiston erinomaiset lyönnit ratkaisivat toisella jaksolla paljon.

”Ne olivat todella rajuja ja olisivat tyhjentäneet koko kentän melkeinpä millä tahansa muulla stadionilla, mutta tämä on vähän tällainen kaukalomainen niin, että pallo kimpoilee aina jostakin takaisin”, Pokela pohti uutta peliympäristöä.

Helposti voitto ei kuitenkaan tullut Poriin.

”Kaveri oli hyvä, ja siinä oli elementtejä jäädä paljonkin pisteitä tänne. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, sillä tämä on iso voitto meille tässä kohdassa. Kovan päivätyön jouduimme tekemään”, mestarijoukkueen pelinjohtaja jatkaa.

Seuraavaksi Pesäkarhuilla on luvassa viikon pelitauko, sillä joukkueen seuraava koitos odottaa vasta ensi viikon keskiviikkona. Silloin Poriin saapuu Fera, jonka Pesäkarhut kohtaa pari päivää myöhemmin uudestaan Raumalla.

Pokela odottaa paikallisvääntöjä hyvillä mielin, mutta viikon ottelutauko ei saa pelkkää kiitosta.

”Tässä tekisi mieli pelata jo tänäkin viikonloppuna, kun alkaa löytyä pelirytmiä, mutta mukava se on päästä pelaamaan tuollaiset back to back -pelit. Niistä saa aina kuitenkin vähän ajatusmaailmaa myös syksyn pelejä ajatellen.”

Puiston (5) ja Linnan (2) lisäksi Elisa Pauna löi Vaasassa juoksun. Eniten juoksuja toi Emilia Itävalo (3).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut