Porin Uimaseuran Eetu Karvonen hyppää Suomen uintimaajoukkueen päävalmentajaksi

”Maajoukkueessa on tarve päävalmentajalle.”

Matti Mattssonin henkilökohtainen valmentaja Eetu Karvonen tarttuu Suomen uintimaajoukkueen ohjaksiin kesäkuussa.

18.5. 19:12

STT, Helsinki

Entinen huippu-uimari Eetu Karvonen, 35, aloittaa kesäkuussa Suomen uintimaajoukkueen päävalmentajana. Karvonen on tullut tunnetuksi uintiuransa lisäksi muun muassa olympiamitalisti Matti Mattssonin henkilökohtaisena valmentajana.

Karvosen päävalmentajapesti on osa-aikainen, ja sopimus uusitaan vuosittain.

”Olemme yhdessä todenneet, että maajoukkueessa on tarve päävalmentajalle, jonka tehtävä on puhtaasti valmennuksen organisointi urheilu edellä, kärkenä osaamisen jakaminen sekä yhteistyön tiivistäminen valmennuksellisissa toimenpiteissä”, toiminnanjohtaja Tony Kilponen sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

”Viime vuosi meni hienosti”

Mattssonin henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi Karvonen on valmentanut viime vuodet Porin Uimaseurassa. Hänellä on ulkomailta valmennuskokemusta muun muassa Arabiemiraattien maajoukkueesta ja Grand Canyonin yliopistosta Yhdysvalloista.

”Otan pestin ilahtuneena vastaan ja olen todella iloinen, että uintikentällä on kova tahtotila kehittää uintia. Viime vuosi meni hienosti, ja toivon, että voimme säilyttää menestyksen kierteen tuoden uusia huippuja kansainväliseen kärkeen.”

”Haluan myös oppia tästä tilanteesta. Meillä on olemassa absoluuttisia huippuja, mutta ei verkostoitunutta tietoa, mistä huiput tulevat. Haluamme ymmärtää, mistä huiput syntyvät, ja saada siitä linjausta tulevaisuuden uimareita varten”, Karvonen sanoi.

Uimaliiton valmennuspäällikkönä pitkään työskennellyt Tommi Pulkkinen toimii jatkossa valmennus- ja koulutuspäällikkönä. Uintimaajoukkue on ollut ilman erikseen nimettyä päävalmentajaa, mikä on lisännyt esimerkiksi Pulkkisen työtaakkaa.

”Tommin tehtäväkenttä on laajentunut valtavasti, ja haluamme hyödyntää hänen osaamistaan koko uintiurheilun valmennuskentän kehittämisessä”, Uimaliiton urheilujohtaja Pasi Salonen sanoi.

Viime vuosi oli suomalaisuimareille komea, ja kruununa oli Mattssonin 200 metrin rintauinnin pronssi Tokion olympialaisista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut