Palkitulla Rajalalla epäonnea Ruotsissa – ”Sarjan taso on hurjan kova”

Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä ajava Joni-Pekka Rajala otti avausviikonloppuna kolme finaalipaikkaa.

Tekniset ongelmat veivät viemässä terävimmän iskun Jonttu Rajalan RallyX Nordicin avauskisasta.

16.5. 20:38

Noormarkun Urheiluautoilijoiden Joni-Pekka Rajala palkittiin lauantaina Satakunnan Urheilugaalassa vuoden Jokeripalkinnolla ja Porin kaupungin stipendillä viime vuoden saavutuksistaan.

Suomen vuoden autourheilijaksikin valittu Rajala oli itse jo ajamassa uusia meriittejä. Hän osallistui Ruotsin Höljesissä RallyX Nordic -sarjan ensimmäiseen kahden osakilpailuun koitokseen.

Tekniikkamurheet toivat Rajalalle ylimääräistä päänvaivaa. CrossCar- ja avoimessa 2WD-luokissa ajanut Rajala nousi vaikeuksista huolimatta kolmesti finaalikamppailuihin.

”Jo ensimmäisessä osakilpailussa sijoituksista käytin kovaa, kenties liiankin kovaa vääntöä. Kalusto oli kisan jälkeen kuin taistelun jäljiltä”, Rajala kertasi.

CrossCarien finaalissa Rajala oli jo toisena, kun kylkeen tullut osuma katkaisi uniball-nivelen kahdesta kohdasta. 2WD-luokassa mystinen polttoainehäiriö jätti hänet puolestaan finaalin hännille heti lähtöviivalla.

Toisessa osakilpailussa uniball-nivel antautui jo semifinaalissa jälleen kylkikosketuksesta. 2WD:n finaalissa Rajala sai huippulähdön. Hän oli saavuttamassa kärkipaikkaa, kunnes takarengas hajosi törmäyksessä.

Kaikesta huolimatta Rajala keräsi 2WD-luokasta 27 pistettä ja CrossCarissa 25 pistettä. Hän jatkaa parin viikon päästä Kouvolassa sijoilta kahdeksan ja kymmenen.

"Sarjan taso on hurjan kova ja kuljettajien välisissä eroissa puhutaan vain kymmenyksistä. Vaikka nyt annoimme paljon tasoitusta auton tehoissa, niin myös opimme paljon uusia juttuja", Rajala sanoi ja kehui nuoria suomalaiskuljettajia Mikael Uittoa ja Lauri Halosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut