Vappu Valkia palasi voittokantaan, Masavesa voitti Vilperi-ajon: ”Hyvin se tsemppasi maaliin saakka”

Perinteisen kilpailun voitto oli Kokemäen ravien päälähdön voittajaohjastajalle hieno tunne.

Manu Vanha-Rauvola ohjasti kasvattamansa Vappu Valkian varmaan voittoon Toto4-pelin avauskohteessa.

14.5. 17:51

Kokemäki

Kokemäen kuluvan vuoden avausravien Toto4-peli alkoi Vappu Valkian voitolla.

Eurajokisen Manu Vanha-Rauvolan ohjastama ja kasvattama 12-vuotias tamma ravasi suosikki Villi Vilpertin perässä, mistä kiri 31-aikaisessa lopetuksessa varmaan kuluvan vuoden avausvoittoon. Edellisen kerran tamma voitti runsas vuosi sitten Turussa.

Vanha-Rauvola osasi odottaa tammalta hyvää esitystä.

”Hieman hirvitti avauskierroksen hurja 25-aikainen vauhti. Päätin peesata suosikkia niin pitkään kuin tamma jaksaa. Hyvin se tsemppasi maaliin saakka. Vapun kunto on tuntunut koko ajan nousujohteiselta."

Ravien päälähtönä ajettu perinteinen Vilperi-ajo oli paalun juoksuradalta startanneen Masavesan juhlaa.

Henry Bollströmin ohjastama 8-vuotias somerolaisori ravasi johtavan rinnalla, mistä kiri 26-aikaisessa lopetuksessa varmaan uran kymmenenteen voittoon. 2 000 euron ykkösrahat tulivat kilometriajalla 1.28,5/2100 metriä.

Muille totosijoille ehättivät Suikun Chili ja Kretonki.

"Voitto tuli varmaan tyyliin. Tosin sitä helpotti, kun voittotaistossa ollut Suikun Chili hieman haparoi loppusuoralla. Tuntuu tosi hienolta voittaa tällainen perinteinen kilpailu", Bollström aprikoi.

Kun Toto4-peliin saatiin Vappu Valkian ja Masavesan lisäksi voittajiksi Noste ja Sävel-Meri pääsi oikealla rivillä 126 euron lunastukseen.

Ravien montelähtö oli pitkältä 80 metrin takamatkalta lähteneen Laylan näytös. Seija Myllyharjun ratsastama porilaisen Kari Mahlamäen valmentama 9-vuotias tamma haparoi alkumatkalla, mutta se ei ollut voiton esteenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut