Yksi Suomen kaikkien aikojen kovimmista urheilu-urista päättyy kahden vuoden päästä – Edessä vielä kaksi isoa kisaa Pariisissa, yksi Kobessa

Leo-Pekka Tähti asetti pitkälle uralleen päätepysäkin.

Kaiken voittanut Leo-Pekka Tähti haluaa vielä ottaa maailman nopeimman ratakelaajan tittelin takaisin itselleen. Aikaa on kaksi vuotta.

13.5. 10:40

Pori

Yksi kaikkien aikojen kovimmista ja ainutlaatuisimmista satakuntalaisista ja suomalaisista urheilu-urista on kaartanut loppusuoralle.

Viisinkertainen paralympiavoittaja ja kaikkiaan 31 arvokisamitalia urallaan voittanut Leo-Pekka Tähti kertoi Twitterissä, että hänen uransa päättyy vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin.

Ensimmäisen kerran Tähti mietti uransa jatkoa jo Lontoon vuoden 2012 paralympialaisten jälkeen. Sen jälkeen hänellä oli yhtenä määränpäänä Tokion vuoden 2020 paralympialaiset, jotka siirtyivät koronan takia lopulta vuoteen 2021.

Jo ennen Tokion paralympialaisia Tähti oli kuitenkin tehnyt päätöksen, ettei hänen uransa pääty vielä niihin kisoihin. Nyt hän on lyönyt päätepysäkin siis vuoteen 2024.

”Motivaatiota ja intoa riittää! Ennen Pariisia on tarjolla kahdet MM-kisat”, Tähti kirjoitti Twitterissä.

Tänä vuonna Tähti, 38, ei kuitenkaan pääse kelaamaan lisää arvokisamitaleita. Parayleisurheilun MM-kisat piti järjestää syyskuussa Japanin Kobessa. Tammikuussa tehtiin kuitenkin päätös, että kisat siirtyvät koronan vuoksi vuoteen 2024.

Uransa päätösvuonna Tähti pääsee siis kilpailemaan kaksissa isoissa kilpailuissa. Vuoden 2023 MM-kisat järjestetään puolestaan seuraavan vuoden paralympialaisten tavoin Pariisissa.

Ateenassa 2004 alkanut Tähden voittoputki T54-luokan 100 metrillä päättyi Tokion paralympialaisissa. Nuori thaimaalainen Athiwat Paeng-Nuea painoi kokeneen lajilegendan ohi ja jätti porilaisen hopealle.

Paeng-Nuea pitää hallussaan tämän kauden kärkiaikaa 14,05. ME-mies (13,63) Tähti ei ole vielä avannut kilpailukauttaan.

Tähti palasi tällä kaudella myös toiseen lajiinsa pyörätuolikoripalloon ja vanhaan tuttuun seuraansa, Espanjan pääsarjassa pelaavaan Amiveliin. Joukkue on sarjassa kuudentena. Amivelin kausi päättyy lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut