Fitnessliitto sai palautevyöryn ja muutti mieltään – peruu tyrmistystä herättäneet suunnitelmansa

Suomen Fittnessurheilu ry ei aio sittenkään järjestää lapsille suunnattuja kilpailuja eikä muutakaan toimintaan missään muodossa.

Puheenjohtaja KP Ourama kertoo saaneensa palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta.

12.5. 14:00 | Päivitetty 12.5. 14:02

Suomen Fitnessurheiluliitto on päättänyt perua lapsille suunnitellut fitnesskilpailut.

Liitto päätti ylimääräisessä puhelinkokouksessaan, että lajissa ei aloiteta lasten fitnessurheilu-toimintaa missään muodossa.

”Hallitus teki yksimielisen päätöksen lasten fitnessistä. Projekti ei ollut edennyt ideointia pidemmälle, kun se tuli julkisuuteen. Hallitusta ei informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista”, sanoo Suomen Fittnessurheilu ry:n hallituksen puheenjohtaja KP Ourama tiedotteessa.

”Saimme palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta. Suhtaudumme modernina lajiliittona kentän ääneen ja palautteeseen aina nöyrästi ja palvellen.”

Yle kertoi alkuviikosta liiton suunnittelevan kilpailuja 12–15-vuotiaille.

Suunnitelma nostatti arvostelua asiantuntijoiden keskuudessa, mutta vielä keskiviikkona liiton toiminnanjohtaja Ville Isola kertoi suunnitelmista.

”Luulen että kilpailumuoto sisältää urheilullisia elementtejä, joissa ilmennetään nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja taitoja. Näen toiminnallisia ratoja ja oman painon kuntopiirityyppistä toimintaa, jossa kohteena on yläasteen koululaiset eli 12–15-vuotiaat”, Isola sanoi keskiviikkona.

KP Ouraman mukaan hallituksen päätös ei ole epäluottamuslause toiminnanjohtaja Isolalle. Liitto aikoo keskittyä nykyisiin kilpailusarjoihin ja koulutukseen.

”Teimme päätöksen yhdessä. Toiminnanjohtajamme tekee ansiokasta työtä lajin valmennuskoulutuksessa ja kilpailutoiminnassa. Lisäksi Isola tekee parhaillaan myös liikuntatieteen tohtorin väitöskirjaa fitnessistä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut