Aleksander Barkovin johtama Florida nousi kolmen maalin takaa elin­tärkeään voittoon

Kapteeni Barkov syötti kaksi maalia Floridan voittaessa Washingtonin.

Aleksander Barkovilla on viiden ottelun jälkeen koossa tehot 1+4

12.5. 8:20

Jääkiekon NHL:ssä Myös Florida Panthers nappasi kotivoiton, kun se isännöi vieraakseen tullutta Washington Capitalsia. Floridan voitto tuli kahden maalin erolla, lukemin 5–3.

Florida oli toisessa erässä jo 0–3-tappiolla, mutta nousi elintärkeään voittoon. Joukkue johtaa pudotuspelisarjaa nyt voitoin 3–2, kun jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ei laukonut ottelussa maaleja, mutta antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Barkov on tähän saakka tehnyt pudotuspeleissä yhteensä tehot 1+4.

Floridan Carter Verhaeghe sai tekemällään viidellä pisteellä tililleen joukkuekohtaisen playoff-ennätyksen. Verhaeghe teki ottelussa kaksi maalia ja tarjoili kolme syöttöä. Barkov syötti molemmat Verhaegen maalit.

Joukkueet kohtaavat kuudennen kerran Washingtonissa perjantaina, jolloin Floridalla on mahdollisuus ratkaista itselleen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen voitto.

New York Rangers puolestaan voitti kotikaukalossaan Pittsburgh Penguinsin ja välttyi ainakin toistaiseksi tippumiselta pudotuspeleistä. Madison Square Gardenissa pelattu ottelu päättyi lukemin 5–3.

Pittsburghin tähtihyökkääjä Sidney Crosby lähti kaukalosta kesken toisen erän ylävartalovamman vuoksi. Pittsburghin Kasperi Kapanen sai peliaikaa runsaan 13 minuutin verran. Pisteitä Kapasen tilille ei ottelussa kirjattu.

Rangersin suomalaisvahvistus Kaapo Kakko puolestaan nappasi ottelussa syöttöpisteen. Kakko on heiluttanut maaliverkkoa meneillään olevassa pudotuspelisarjassa yhden kerran.

Kyseessä oli joukkueiden viides kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2, joten joukkueella on jälleen mahdollisuus tiputtaa New York pudotuspeleistä, kun ne kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Penguinsin kotiareenalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut