Krister Savonen kävi läpi uransa päättäneet kuusi aivo­tärähdystä: Näistä viides oli erityisen karu

Kuudennen aivotärähdyksensä syyskuussa saanut Savonen kuului maailman parhaisiin puolustajiin.

Salibandyn maailmanmestari ja tähtipuolustaja Krister Savonen kävi läpi aivotärähdyksiään Twitterissä. Kuva Ruotsi-maaottelusta elokuulta 2021.

9.5. 17:30

Salibandyn maailmanmestari ja lajinsa parhaisiin puolustajiin kuulunut Krister Savonen kävi uransa aikana saamiaan aivotärähdyksiä läpi Twitter-tilillään.

27-vuotias Savonen sai kuudennen aivotärähdyksen syyskuussa. Hän ei toipunut enää pelikuntoon ja ilmoitti uransa päättymisestä Classicin mestaruusjuhlissa.

Savonen kiitti ihmisiä saamastaan tuesta ja viesteistä ja lupasi vastata kysymyksiin päävammoihin ja tilanteeseensa liittyen. Hän kertoi käyvänsä asiat läpi asioina ilman ”katkeruutta tai haukkumista”, mahdollisesti ja toivottavasti auttaen jotakuta.

Suurimpina tekijöinä aivotärähdyksiinsä Savonen pitää pelityyliään ja huonoa tuuria. Ensimmäinen niistä tuli ulkojäillä kaatumisen seurauksena ilman kypärää.

”Kaksi seuraavaa noin 30 senttiä lyhyempänä osunut kyynärpäähän puolustustilanteessa, neljäs suojaustilanteessa kyynärpää/käsi ohimoon.”

”Viides tuli Sveitsissä ja se oli painiotteella heitto pää edellä maahan. Viimeinen oli seinään törmäys”, hän lisäsi.

Yksilöille Savonen kertoi ohjeekseen oman lajinsa ja muiden pelaajien kunnioitusta, mikä on hänen mukaansa hyvällä mallilla Suomessa.

”Mitä laji voisi tehdä, on se, että säännöt selkeiksi niin tuomareille kuin pelaajille. Pelaajat pelaa niin kuin niiden annetaan pelata. Sääntökirjan tarkistaminen tai päivittäminen ja sen toteuttaminen, mitä se ikinä sitten pitääkään sisällään”, hän lisäsi.

Savonen kertoi joulukuussa uransa viidennen ja kuudennen aivotärähdyksen seurauksista. Hän kirjoitti kärsineensä masennuksesta ja paniikkikohtauksesta sekä ongelmistaan muistin, keskittymisen, tasapainon ja silmien liikkeiden kanssa.

Toukokuun alussa tähtipuolustaja lopetti pelaajauransa.

”Asia on edelleen itselle vaikea hyväksyä, mutta silti ainoa oikea päätös. Arjessa on edelleen sen verta haasteita, ettei muuta vaihtoehtoa ole”, hän kirjoitti.

Savonen on toistaiseksi halunnut kommentoida tilannettaan vain sosiaalisen median kanavissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut