MuSa on taas Suomen mestari! – Poriin on rakentumassa naisten futsalin dynastia: ”Tuntuu ihan sairaan hyvältä”

MuSa hävisi koko kauden aikana ainoastaan neljä peliä.

MuSa juhliin naisten futsal-liigan Suomen mestaruutta toisena kautena peräkkäin. Kuvassa vasemmalta Milla Ljungman, Netta Hannula, Siiri Lilja, Elli Helander, Martta Perälä ja Helmiina Luoma.

8.5. 16:41 | Päivitetty 8.5. 17:36

MuSasta on kasvamassa kovaa vauhtia dynastia suomalaisessa naisten futsalissa. Joukkue voitti sunnuntaina toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa dominoivan kauden jälkeen.

Mestaruus tuli suorastaan ylivoimaiseen tapaan, sillä joukkue voitti finaalisarjassa FTK-Tornion voitoin 3–0. Viimeinen peli päättyi 2–4 (0–2). Kaksi finaalipeliä pelattiin vieläpä Torniossa, joten MuSalla olisi ollut tappion jälkeen edessä kaksi kotikamppailua.

Runkosarjan porilaiset voittivat 12 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen ja pudotuspelit mukaan lukien MuSa hävisi kauden aikana vain neljä ottelua.

”Tuntuu ihan sairaan hyvältä. Ei vielä tajua, että uusimme mestaruuden. Koko kauden olemme tehneet laadukasta duunia. Asetimme heti tavoitteen, ja sitä kohti olemme menneet koko ajan”, joukkueen avainpelaaja Elina Setälä sanoi Ruudun haastattelussa.

Mestaruuden ratkaisseessa kolmannessa ottelussa MuSa ei ollut avausjaksolla pelillisesti aivan parhaimmillaan, mutta kokemus ja rutiini on hurjalla tasolla. Maalivahti Siiri Lilja oli lisäksi loistava ja torjui kotijoukkueen yritykset kerta toisensa jälkeen.

Anni-Elina Luotonen teki puolestaan kaksi maalia avausjaksolla ja ne riittivät siirtämään porilaiset turvallisessa johtoasemassa tauolle. Toisen jakson alussa Luotonen viimeisteli heti hattutemppunsa. Kaikki hänen kolme maaliaan syötti Netta Hannula. Viimeistään pelin ratkaisseen neljännen maalin teki Iina Heikkilä.

FTK-Tornio kavensi vielä kahdella maalilla, mutta se oli laiha lohtu. MuSa pelasi koko ajan rutiinilla ja puolusti sen verran hyvin, ettei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

MuSalla on ottelun jälkeen edessä pitkä, mutta mielenkiintoinen kotimatka.

”Ensin mennään bussiin ja toivottavasti jossain vaiheessa päästään kaupunkijunan kyytiin Porissa”, Setälä kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut