Joni-Pekka Rajala ajoi toiseksi SM-sarjan avauskilpailussa: ”Tänään saatiin aikaan kunnon kamppailu sijoituksista”

Vaihdelaatikkohäiriö sekoitti porilaiskuljettajan ajamista.

Jonttu Rajala kurvaili kakkostilalle Lapuan sateesta liukkaalla asfaltilla.

7.5. 19:54

Joni-Pekka Rajala aloitti kautensa mukavasti ja kaasutteli toiselle sijalle Lapualla ajetussa crosskartin SM-sarjan avausosakilpailussa. Sade oli tehnyt radasta liukkaan ja se toi kokonaisuuteen oman mausteensa.

Porilaiskuski hallitsi suvereenisti Xtrem-luokan kahta kolmesta ajetusta alkuerästä ja sijoittui kolmannessa toiseksi vaihdelaatikkohäiriöstä huolimatta. Kolmannen erän otti nimiinsä Rajalan haastajaksi avausosakilpailussa noussut nuori hyvinkääläiskuljettaja Riku Huuhka.

Kilpailun voiton ratkaissut finaalilähtö oli tiukka vääntö Rajalan ja Huuhkan välille. Pistetaistelu kääntyi lopulta hyvinkääläisen eduksi tämän päästyä kärkipaikalle porilaisen jokerikierroksen aikana.

”Olosuhteet olivat melkoisen vaativat sateen tehtyä radan tosi liukkaaksi. Lapuan lähtöpainotteinen asfalttirata ei kuulu ihan ykkössuosikkeihini, mutta tänään saatiin aikaan kunnon kamppailu sijoituksista”, Rajala sanoo tiedotteessa.

”Koko päivän kaikki toimi hienosti ja viimeisen alkuerän vaihteistohäiriöstä huolimatta autoon voi olla ensimmäisen kilpailun perusteella tyytyväinen.”

Seuraavaksi Rajala ajaa viikon kuluttua Ruotsin Höljesissä rallicrossin Pohjois- Euroopan mestaruuspisteistä. Crosskartin SM-sarja jatkuu 18.–19. kesäkuuta Oulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut