Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen pelaa Mestarien liigan finaalissa

Elias Valtonen kohtaa loppuottelussa Sasu Salinin.

Elias Valtonen pelaa Mestarien liigan finaalissa.

7.5. 15:24

Manresa

Koripallon Mestarien liigan finaalissa Espanjan Bilbaossa nähdään myöhään sunnuntai-iltana kuuma suomalaiskohtaaminen, kun Euran Veivin kasvatin Elias Valtosen Manresa saa vastaansa Malmin ”roskisdyykkarin” Sasu Salinin Teneriffan. Teneriffan riveissä on myös Kaarinan Ura Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic, joka edustaa nykyään Bosnia-Hertsegovinaa.

Euralaisen Valtosen Manresa löi myöhään perjantai-iltana välierissä Bilbaossa saksalaisen Ludwigsburgin 63–55.

Valtonen pelasi välierässä 16.38 minuuttia, mutta pisteitä hän ei kuudesta heittoyrityksestään huolimatta tililleen saanut. Valtonen napsi kuitenkin välierässä sekä kolme hyökkäyspään että kolme puolustuspään levypalloa.

Niin sanotussa plusmiinustilastossa Valtonen olikin joukkueensa toiseksi paras lukemalla +9. Menetyksiä Valtoselle kirjattiin vain yksi.

Teneriffan Sasu Salinille Mestarien liigan Final four -tapahtuman halli Bilbaossa on hyvin tuttu, sillä Suomi pelasi samassa paikassa MM-kisojen alkulohkoa 2014.

Salin olikin ennestään hyvin tutussa ympäristössä vauhdissa, kun Teneriffa löi perjantai-iltana omassa välierässään israelilaisen Hapoel Holonin 78–71.

Salin pelasi välierässä yli 30 minuuttia ja pussitti sisään kaksi kolmosta. Hänelle merkattiin tilastoihin myös viisi riistoa.

Teneriffaa voi pitää sunnuntai-illan finaalin suosikkina, sillä Espanjan ACB-liigassa Teneriffa löi juuri huhtikuun lopussa Manresan kotiottelussaan 94–84. Toisaalta joulukuussa Manresa voitti oman kotiottelunsa Teneriffaa vastaan niukasti 95–93.

Mestarien liiga on koripallossa vasta niin sanotusti kolmanneksi arvokkain eurosarja. Sen yläpuolella ovat Euroliiga ja Eurocup.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut