Kyyjärven Kyky nousee miesten Mestaruusliigaan

Paikka aukesi, kun Etta suljettiin sarjasta.

5.5. 15:12

Helsinki

Kyyjärven Kyky pelaa ensi kaudella uutena joukkueena lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Mestaruusliigan pääsarjaryhmä myönsi seuralle keskiviikkona liigalisenssin.

KyKy voitti Ykkössarjan mestaruuden. Liigapaikka avautui, kun oululainen lentopalloseura Etta suljettiin aiemmin keväällä sarjasta. Liigakarsintoja ei pelattu, ja KyKy sai oikeuden hakea liigapaikkaa.

"Hienoa saada uusi paikkakunta ja seurayhteisö mukaan Mestaruusliigaan. Kyyjärven Kyky on tehnyt todella pitkään ja uskollisesti työtä seuran kehittymiseksi liigatasolle”, kommentoi Mestaruusliigan johtaja Riia Martinoja tiedotteessa.

Keski-Suomessa sijaitsevan Kyyjärven liikuntahallissa voi pelata runkosarjan kotipelit ensi kaudella poikkeusluvalla. Halli ei ole liigaan tarpeeksi korkea.

Kyyjärvellä on vain 1 200 asukasta ja siitä tulee todennäköisesti Suomen pienin paikkakunta, jossa on pelattu palloilulajin pääsarjaa.

Ykkössarjan finaaliparin kotiotteluun Kyky keräsi mukavasti 278 katsojaa eli laskennallisesti melkein joka neljäs kunnan asukkaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut