Vampula vakuuttui nuoren slovenialaisluotsin osaamisesta – Ziga Kos jää Huittisiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi

Vampulan seuraavana tavoitteena on koko paletin rakentaminen koronaa edeltävälle tasolle.

Ziga Kos luotsaa Vampulan liigajoukkuetta myös jatkossa.

3.5. 16:00

Slovenialaisvalmentaja Ziga Kos luotsaa LP-Vampulan naislentopalloilijoita myös kahdella seuraavalla kaudella.

Huittislaisseuran johto oli tyytyväinen Kosin aikaansaannoksiin viime talvena ja päätti käyttää sopimuksessa olleet optiovuodet.

Vampula sijoittui liigan runkosarjassa seitsemänneksi ja pani hyvin hanttiin LP Viestille puolivälierien toisessa sekä kolmannessa kamppailussa.

”Varauduin alusta lähtien siihen, että olen täällä kolme vuotta. Nyt vedän hetken happea kotimaisemissani ja ryhdyn rakentamaan pikku hiljaa tulevaa”, Kos kommentoi.

Hengähdystauko ei ole kovin pitkä, sillä Kos työskentelee Vampulan ohella Itävallan miesten maajoukkueessa. Siellä hänellä on apuvalmentajan ja tilastomiehen rooli. Komentoja jakaa VaLePan liigajoukkueesta tuttu Radovan Gacic.

Vasta 28-vuotias Kos kuuluu olennaisena osana Vampulan kolmevuotiseen kehityssuunnitelmaan.

Ensimmäisenä askeleena on paluu koronaa edeltävälle tasolle pitkäjänteiseen projektiin sitoutuvan luotsin johdolla. Vampula on löytänyt Kosista haluamansa veturin.

”Sopimus laadittiin muotoon 1+2, koska emme tunteneet valmentajaa kovin hyvin etukäteen. Purkamismahdollisuus olisi ollut myös Kosilla, mutta molemmilla osapuolilla oli selkeä halu jatkaa yhteistyötä”, Vampulan manageri Timo Talvitie perusteli.

Ratkaisu tehtiin jo ennen kauden päättymistä.

”Toivottavasti pääsemme jatkamaan nyt ilman ulkopuolisia haasteita ja saamme rakennettua paletin kokonaisuudessaan siihen kuntoon, mihin se saatiin ennen koronaa. Se edellytti monen vuoden työtä. Päämääränä on mitalipelipaikka, mutta neljän parhaan joukkoon ei ole oikotietä”, Talvitie painotti.

Vampula on rakentanut tulevaa joukkuetta pala palalta ja ryhtyy julkaisemaan sopimuksia näillä näkymin parin viikon kuluttua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut