Rovanperältä hieno päätös Kroatian MM-rallin päivään – Tänak 19,9 sekunnin päässä

Kalle Rovanperä johtaa Kroatian MM-rallia.

23.4. 21:54

Helsinki/Zagreb

Toyotan Kalle Rovanperä johtaa Kroatian MM-rallia ennen sunnuntaista päätöspäivää. Rovanperä kirjasi lauantain viimeisellä erikoiskokeella, vajaan yhdeksän kilometrin pätkällä nopeimman ajan venyttäen etumatkansa Huyndain Ott Tänakiin 19,9 sekuntiin. Tänak taipui ek:lla Rovanperälle 5,1 sekuntia.

Rovanperä kärsi päivän kolmannella ja rallin 11. erikoiskokeella rengasrikon, ja Tänak kutisti suomalaisen eron alle 20 sekuntiin. Sen jälkeen ero kaventui vielä aina 13 sekuntiin, mutta loppupäivästä suomalainen löysi jälleen vauhtiaan.

–  Siinä vastaukseni! Hyvä erikoiskoe – täyttä vauhtia! Rovanperä hehkutti MM-sarjan liveseurannassa.

–  Iltapäivän erikoiskokeilla ei tuntunut hyvältä, päästäkseni todella äärirajoille. Olen yrittänyt, mutta fiilis on jotenkin puuttunut, Tänak puolestaan pohdiskeli.

Kolmantena ajava Fordin irlantilainen Craig Breen on jo päälle minuutin Rovanperää perässä. Hyundain Thierry Neuville kamppailee Breenin kanssa kolmossijasta.

Toyotan Esapekka Lapin menestystoiveet murenivat jo perjantain avauserikoiskokeella keskeytykseen. Lauantaina rallia jatkanut Lappi nakutteli hyviä tuloksia useilla erikoiskokeilla ottaen pari ek-voittoa, ja päivän päättäneellä erikoiskokeella hän oli Rovanperän jälkeen ek-kakkonen.

–  Aika hyvää vauhtia. Okei, saimme etua ajojärjestyksestä, mutta kun ottaa huomioon sen, ettemme tehneet juuri mitään eilen, olen todella tyytyväinen, Lappi summasi päiväänsä.

Ralli päättyy sunnuntain neljään erikoiskokeeseen, joista ensimmäinen starttaa kello 8.18 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut