MuSan suunnitelmiin muutos: Sunnuntaina edessä on uusi matka Ylöjärvelle – Kahdeksan metriä totuttua lyhyempi kenttä yllätti, vaikka joukkue sen tiesikin

Ylöjärven Ilves ei päästänyt MuSaa vielä finaaleihin.

Iina Heikkilä (numero 22) oli MuSan onnistuja.

21.4. 21:38

Yksi voitto ja finaaleita odottamaan.

Sen piti olla Musan Salaman futsalnaisten teemana, kun joukkue matkusti kolmanteen välierään Ylöjärvelle. Toisin kävi. Joukkue joutuu matkustamaan myös sunnuntaina Ylöjärvelle.

Paikallinen Ilves käytti kotikenttäetunsa hyödykseen ja kellisti ennakkosuosikin 4–2 (2–0). Niinpä voitot ovat MuSalle nyt 2–1.

”Emme ansainneet voittoa”, MuSan valmentaja Juha Helander myönsi.

”En tiedä, olimmeko vähän hakemassa helppoa voittoa. Tämä menee myös omaan piikkiini. En ollut tehnyt kotiläksyjäni riittävän hyvin. Toisella jaksolla oli jo parempaa tekemistä, kun hieman muutimme pelaamistamme.”

YIlves johti peliä parhaimmillaan jo 4–0, joten MuSa ei varsinaisesti edes taistellut voitosta.

Helander löysi myös oloista yhden syyn vaikeuksille. Asian, jonka MuSa tiesi, muttei silti pystynyt selvittämään ylimääräistä haastettaan.

”Ylöjärven kentän koko ei täytä edes Palloliiton minimimittoja. Se on kahdeksan metriä lyhyempi kuin Porissa. Vaikka nytkin tiedostimme asian, ja olimme harjoituksissa tuoneet maaleja lähemmäs toisiaan, jälleen kerran se kuitenkin yllätti pelin alussa.”

Helanderin mielestä YIlveksen otteissa ei sinänsä ollut mitään yllättävää, mutta omalla lyhyellä pelikentällään se vain pystyy toteuttamaan pelitapaansa paremmin.

”Totta kai vaikutukset ovat erilaiset, kun kentässä on pituutta 20 prosenttia vähemmän kuin mihin olemme tottuneet.”

Kentän lyhyyden taakse Helander ei silti suostunut piiloutumaan. Kenttä voi vaikuttaa, muttei pysäyttää MuSan kaltaista laatujoukkuetta.

”Otamme yhden treenin alle, matkustamme sunnuntaina uudestaan Ylöjärvelle, otamme opit talteen, ja olemme sinut kentän kanssa.”

Helander muistuttikin, että ainoa muutos suunnitelmiin on se, että nyt tuli yksi lisämatka Ylöjärvelle. Tappio ei vienyt joukkueelta edes vapaata viikonloppua, sillä joka tapauksessa MuSa olisi harjoitellut sunnuntaina.

Porilaisten kavennusmaalit lopussa viimeistelivät Elina Setälä ja Anni-Elina Luotonen.

Iina Heikkilä oli meidän onnistujamme. Kun oma tekeminen on takkuaa, on hienoa, että esiin nousee nuori pelaaja, joka pystyy suorittamaan omalla tasollaan”, valmentaja kiitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut