Mika Kojonkoski on mäki­hypyn ja yhdistetyn uusi laji­johtaja: ”Ympyrä sulkeutuu”

Antti Kuisma nimettiin yhdistetyn A-maajoukkueen uudeksi valmentajaksi.

Mika Kojonkosken pesti Kiinan mäkimaajoukkueen päävalmentajana päättyi syksyllä.

20.4. 12:50

Hiihtoliitto on nimennyt Mika Kojonkosken mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajaksi. Antti Kuisma nimettiin yhdistetyn A-maajoukkueen uudeksi valmentajaksi.

Kojonkosken vastuulla on mäkihypyn ja yhdistetyn valmennus- ja koulutusjärjestelmän rakentaminen.

”Kiistaton tosiasia on, että kuulumme tällä hetkellä pienten mäkihyppymaiden joukkoon. Olympiadin mittaisella projektilla tavoitteena on viedä mäkihyppyä eteenpäin niin yhdistetyssä kuin erikoismäessä, nuorissa ja aikuisissa”, Kojonkoski kommentoi hiihtoliiton tiedotteessa.

”Hienoa on, että harrastajamäärät ovat jo kääntyneet nousuun ja saavutimme myös huippu-urheilussa joitakin lupaavia tuloksia viime talvena. Uskon vahvasti, että koko mäkihypyn ja yhdistetyn kenttä on valmis tekemään töitä uuden nousun tavoittelussa.”

Petter Kukkosta yhdistetyn päävalmentajana seuraava Kuisma on valmentanut 12 vuoden ajan nuorten maajoukkueessa.

”Hiihdossahan tilanne on suomalaisittain erinomainen ja pyörää ei tarvitse sen suhteen keksiä uudelleen. Hyppäämisen osalta ollaan isossa kuvassa menossa oikeaan suuntaan kaikilla tasoilla ja meidän tulee varmistaa, että suuntaus jatkuu. Taikatemppuja tai oikoteitä ei ole, vaan suomalaista hyppäämisen polkua ja ideologiaa pitää vahvistaa entisestään”, Kuisma toteaa.

Kojonkosken pesti Kiinan mäkihyppymaajoukkueen peräsimessä päättyi kesken viime syksynä. Kojonkoskella oli Kiinan joukkueen kanssa sopimus 30. huhtikuuta 2022 asti.

Kojonkoski toimii kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkihyppykomitean puheenjohtajana. Hiihtoliiton lajijohtajana hän aloittaisi nimenomaan suomalaisen mäkihypyn nostamisen takaisin maailman huipulle.

”Olen miettinyt vakavasti paluuta valmennuksen pariin”, Kojonkoski sanoi helmikuussa Ilta-Sanomissa.

Kiinan lisäksi Kojonkoski on valmentanut Suomen, Itävallan ja Norjan mäkihyppääjiä. Vuosina 2013–2018 oli Suomen Olympiakomitean asettaman Huippu-urheiluyksikön johtaja.

”Omalta osaltani ympyrä sulkeutuu. Aloitin valmentajaurani suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn parissa ja nyt pääsen siihen käsiksi uudelleen. On hienoa päästä tekemään töitä suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn menestyksen eteen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut