Yhdysvallat tarjoaa viiden miljoonan dollarin palkkiota Tyson Furyn neuvonantajan pidätykseen johtavista tiedoista

Raskaan sarjan suurottelua varjostaa Tyson Furyn suhteet Kinahan-kartelliin.

Tyson Fury tyrmäsi Deontay Wilderin lokakuussa 2021 Las Vegasissa.

18.4. 17:34

Raskaan sarjan suurottelu Tyson Furyn ja Dillian Whyten välillä käydään ensi lauantaina Lontoon Wembley Arenalla ennätysyleisön edessä: lippuja on myyty 94 000 kappaletta, kertoo brittilehti The Guardian.

Raskaan sarjan nyrkkeilyottelua varjostaa tilanne, jossa Yhdysvaltain hallitus haluaa päästä käsiksi kartelliin, joka sen mukaan murhaa, pesee rahaa ja pyörittää huumekauppaa.

Tällä viikolla Yhdysvaltain valtiovarainministeriö vahvisti määränneensä pakotteita Furyn pitkäaikaiselle ystävälle ja neuvonantajalle Daniel Kinahanille.

Furya ja muita nyrkkeilyn johtohenkilöitä on pyydetty katkaisemaan kaikki siteet irlantilaisen rikollispomon kanssa.

Irlannin poliisi on tutkinut vuosia Kinahaniin liitettyä kartellia, mutta kartellin johtajaksi epäiltyä Daniel Kinahania ei ole tuomittu mistään. Nykyään Kinahan asuu Dubaissa.

Yhdysvaltain hallitus määräsi tiistaina uusia pakotteita Kinahanin kartellia kohtaan ja lisäksi se tarjoaa viiden miljoonan dollarin palkkiota kaikille, jotka voivat auttaa Kinahanin, hänen isänsä, hänen veljensä ja heidän lähimpien työtovereidensa pidättämisessä, kertoo The Guardian.

Kinahan on ollut perustamassa kansainvälistä nyrkkeilypromootiotoimisto MTK Globalia ja vaikuttaa yhä monen nyrkkeilijän taustalla.

Useiden nyrkkeilijöiden kanssa tekemisissä olevasta Kinahanista on tullut yksi lajin vaikutusvaltaisimmista hahmoista. Hän yritti viime vuonna järjestää brittiläisen superottelun Furyn ja Anthony Joshuan välillä.

Äskettäin hän sai myös täyden tuen World Boxing Councilin (WBC) puheenjohtajalta Mauricio Sulaimanilta, joka ylisti häntä ”nyrkkeilijöiden elämän parantamisesta erityisellä tavalla”.

WBC:n raskaansarjan mestari Fury on aiemmin kehunut Kinahania, ja hänet kuvattiin Kinahanin seurassa vain viikkoja sitten Dubaissa.

Irlannin poliisikomentaja Drew Harris kertoi The Guardianin artikkelissa, että jokaisen Kinahanin kanssa tekemisissä olevan nyrkkeilijän pitää tietää, että he ovat sekaantuneet vakaviin rikollisiin.

”Jos olet tekemisissä henkilöiden kanssa, jotka toimivat Kinahanin järjestäytyneen rikollisjoukon osana, olet tekemisissä huumekauppaan osallistuvien rikollisten kanssa”, hän sanoi.

”Olemme traagisesti nähneet täällä Irlannissa ja myös Espanjassa murhaavia riitoja ja ihmisiä, jotka turvautuvat epäilyttäviin keinoihin, jopa murhiin”, Harris totesi.

Poliisikomentajalla oli viesti myös Furyn ja muiden MTK:n nyrkkeilijöiden otteluita näyttäneille kanaville, kuten BT Sportille, Skylle, BBC:lle ja TalkSportille.

”Pyytäisin heitä tarkastelemaan omaa liiketoimintaansa, yrityksensä asianmukaisuutta ja suhdetta faneihin. Haluavatko he todella olla mukana tällaisessa liiketoiminnassa? Luulen, että vastaus tähän on jyrkkä ei.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut