Raumalla kilvoitellaan sunnuntaina maantiejuoksun Suomen mestaruuksista

Kilpailun vuoksi osa Otanlahden alueen teistä on suljettu sunnuntaina. Se voi aiheuttaa autoilijoille pientä lisäsuunnittelua.

Tampereen Pyrintöä edustava Jarkko Järvenpää on yksi maantiejuoksun miesten kisan suosikeista Raumalla sunnuntaina.

16.4. 14:00

Suomen parhaat maantiejuoksijat kokoontuvat Raumalle pääsiäissunnuntaina. Otanlahden urheilukeskuksen lähialueella kulkevalla 3 kilometrin reitillä ratkotaan 17-vuotiaiden, 19-vuotiaiden, yleisten sarjojen ja Suomen Aikuisurheiluliiton Suomen mestaruudet.

Nuoret juoksevat kilpailuissa 10 kilometrin matkan ja aikuisilla on edessä puolimaraton eli 21,1 kilometrin kilpailu. Kaikkiaan mukaan on ilmoittautunut 220 osallistujaa. Nuorimmat kisailijat ovat 16-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita.

Miesten Suomen mestaruusmitaleista kamppailevat ainakin ennakkoon tiukimmin Jarkko Järvenpää, Antti Ihamäki, Aki Nummela, Ali Abdulrahman ja Miika Tenhunen. Naisten puolelle kovia etenijöitä ovat todennäköisesti ainakin Laura Manninen, Nina Chydenius, Taru Häyrinen, Katri Niemistö ja Annemari Kiekara.

Kilpailun takia osa Otanlahden alueen teistä on suljettu. Esimerkiksi Urheilukatu Raumanmerenkadulta länteen päin on kokonaan kilpailijoiden käytössä.

Yleisöllä on kilpailuihin vapaa pääsy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut