Leclerc löysi paaluvauhdin myös Australian gp:ssä – Bottas putosi pitkästä aikaa viimeiseltä aika-ajojaksolta

Kaksinkertainen maailmanmestari Alonso väläytteli nopeuttaan Melbournessa.

Valtteri Bottas pettyi aika-ajoihinsa Australiassa.

9.4. 15:15

Helsinki/Melbourne

Ferrarin Charles Leclerc on kevätkauden komeetta formula ykkösten MM-sarjassa. Monacolainen Leclerc kaasutteli lauantaina Australian gp:n aika-ajossa paalupaikan, joka oli hänelle kauden kolmessa kilpailussa jo toinen.

Kuljettajien MM-sarjaa johtava Leclerc kukisti toiseen lähtöruutuun Melbournessa kaasutelleen Red Bullin Max Verstappenin vajaalla 0,3 sekunnilla. Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton oli viides.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli 12:s. Hän karsiutui viimeiseltä aika-ajojaksolta.

”Minulla oli Q2:ssa (2. aika-ajojaksolla) kaksi hyvää kierrosta, mutta vauhtia ei ollut lopulta tarpeeksi. Ainoa syy, jonka voin ajatella (karsiutumiseen viimeiseltä aika-ajojaksolta), että valitsimme autoon pienemmän takasiiven. Se parantaa kisavauhtia, mutta aika-ajossa maksoin sen käytöstä pientä hintaa”, Bottas pohti.

Bottaksen Q3-putki katkesi

Bottas oli kauden avauskilpailussa Bahrainissa kuudes. Myös pari viikkoa sitten Saudi-Arabian gp:ssä hän oli matkalla MM-pisteille, mutta kisa päättyi kesken Alfa Romeon tekniseen vikaan.

Bottas ylsi viimeiselle eli kolmannelle aika-ajojaksolle kauden kahdessa aiemmassa kisassa. Hänen peräkkäisten 103:n Q3-aika-ajon sarja katkesi Melbournessa.

”Tavoitteeni on olla Q3:ssa, joten hieman pettymyshän tämä oli”, Bottas myönsi.

Hänen Alfa Romeoonsa muutettiin uusi vaihteisto aika-ajoon viimeisten harjoitusten jälkeen.

”En tiedä, mikä ongelma siinä oli, mutta tiimimme halusi vaihdattaa vaihteiston”, Bottas selvitti.

Alonso väläytteli

Kaksinkertainen maailmanmestari, Alpinen Fernando Alonso oli viimeisellä aika-ajojaksolla hurjassa vauhdissa.

Vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestarin päätösosion nopean vedon väliajat enteilivät kovaa aikaa, mutta autoon tullut tekninen vika johti Alonson ulosajoon.

”Autoon tuli hydrauliikkaongelma. Vaihdelaatikko ei enää toiminut, Alonso sanoi ja harmitteli, kun hänellä näytti olevan mahdollisuuksia aina aika-ajon kärkikolmikkoon saakka.”

Australian gp:ssä koronataukoa

Melbournessa ajetaan formula 1:n MM-pisteistä ensi kertaa sitten vuoden 2019. Kahtena viime vuonna MM-kisa peruuntui koronapandemian takia.

MM-sarjan kolmas kisa ajetaan Melbournessa sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut